2017! Je was mooi!

2018/01/12 10:55:26:554:001 - Ingezonden door Mariëtte Claessens, Sociaal Makelaar Soerendonk, Budel-Dorplein en Budel-Schoot

Een jaar met veel hoogtepunten uit het sociaal makelaarschap, samengevoegd in een terugblik. Je inzetten van mens tot mens en als professional, een steun in de rug zijn voor een ander die dit nodig heeft. Mooier werk kun je je niet bedenken als sociaal makelaar.
Zo heb ik het afgelopen jaar mooie, bijzondere momenten, maar ook triestige situaties meegemaakt, vanuit mijn 201 huisbezoeken die ik in mijn drie kernen heb verricht. Hieruit zijn 225 hulpvragen gekomen. Van problemen met het vervoer naar het ziekenhuis tot aan ‘ik word lastiggevallen via social media’. Samen met de behulpzame dorpshulpen in de kernen tot aan het sociaal team van de Gemeente Cranendonk hebben we vele hulpvragen op kunnen lossen en maatwerk geleverd! Toch blijven er helaas nog hulpvragen openstaan, omdat we nog niet de geschikte oplossing hebben gevonden of de juiste mensen zijn tegengekomen. Maar wat niet is kan nog komen! Mooie, leuke en waardevolle activiteiten en acties in het afgelopen jaar waar mensen elkaar ontmoeten en er solidariteit ontstaat. Zoals op burendag met onze walking tent en bij de Gloaze Kooi!
Spontane ideeën ontstonden tijdens de Gloaze Kooi. Bijvoorbeeld een knuffel van mij en mijn collega sociaal makelaar, Belinda ten goede van de opbrengst van de Gloaze Kooi .Voor € 1 een dikke knuffel van een sociaal makelaar. De mensen in de straat vonden dit een mooie en oprechte actie waardoor we ook bijzondere en intense gesprekken mochten hebben. Zoals: “Ja, ik kan nu wel even een spontane omhelzing gebruiken en een luisterend oor omdat ik net mijn baan ben verloren.” tot “Ik mis mijn wegevallen partner en zeker tijdens deze dagen.” Deze personen hebben we een gratis knuffel gegeven en gevraagd of we na de feestdagen eens op de koffie mochten komen.
Uiteindelijk heeft de spontane knuffel-actie een mooi bedrag opgebracht voor de Gloaze Kooi, maar in menselijke waarde natuurlijk niet in geld uit te drukken.
Als sociaal makelaar staat Samen voor mij:
S =  Sociaal Betrokken zijn
A=  Aandacht voor elkaar hebben
M= Mensen samen brengen
E= Eenzaamheid bestrijden
N= Nabij zijn
2017 was een jaar met een zilveren randje en nu gaan we samen met anderen in dit nieuwe jaar op naar een jaar met een gouden rand. We maken een mooi 2018 ten slotte samen, voor en met elkaar!