Ruimhartig sociaal beleid Cranendonck kan ook minder duur

26 oktober 2018 09:53

In Nederland vliegen de miljoenentekorten op de jeugdhulp ons om de oren. Veel gemeenten hebben hiermee te maken. En ja, ook Cranendonck gaat in 2018 waarschijnlijk 3,3 miljoen meer uitgeven aan hulp aan inwoners, dan dat ze van het Rijk ontvangt. De stijging ligt vooral aan enorme uitgaven aan jeugdhulp.

Lees meer

Sint Servaasstraat door het stof!

19 oktober 2018 12:01

Bewoners van de Sint Servaasstraat in Budel-Dorplein, die met hun achtertuin grenzen aan 't Routje, ondervinden sinds enkele jaren hinder van opwaaiend stof. Vier jaar geleden is het weggetje gesaneerd. Het was vervuild met zinkassen. Tot begin jaren vijftig van de vorige eeuw lag hier en smalspoor van...

Lees meer

Cranendonck Actief! wil inspraak burgers bij bezuinigingen

19 oktober 2018 12:00

Het college van B&W van Cranendonck wil fors bezuinigen op de jeugdzorg en de WMO, wil de bibliotheek in Maarheeze sluiten, wil de nieuwbouw van De Schakel in Budel-Dorplein en de Schaapskooi in Gastel niet laten doorgaan en wil ook fors bezuinigen op subsidies.

Lees meer

Raadsvergadering

05 oktober 2018 14:43

De vergadering wordt geopend door de burgemeester. De burgemeester heeft een favoriete columniste Louise Fresco, NRC. Zij schrijft een opiniestuk over vertrouwen en wantrouwen. De wereld is zo ontwikkeld wat is er nog waar? Ga uit van vertrouwen en niet van wantrouwen. Na te lezen: NRC 24 september 2018.

Lees meer

Respect?....Wat is dat eigenlijk?

14 september 2018 12:02

Volgens mij is dat iets wat velen niet meer kennen. Wij, bewoners en handelaars van Stad in Hamont hebben wekelijks, al dan niet dagelijks te maken met respectloze taferelen. Wat verstaan we hieronder?

Lees meer