Altijd al willen wonen in het buitengebied van Cranendonck?

2018/11/08 15:38:45:807:001 - Ingezonden door André Oud

Dat is in onze gemeente geen probleem. Je moet wel een boerenschuur hebben. Die zijn er voldoende. Of een oude bedrijfswoning kopen waarvan het bijbehorende bedrijf is afgebrand of afgebroken. Als je die eenmaal hebt of huurt kun je er vervolgens gaan wonen. Dat is natuurlijk niet toegestaan volgens het bestemmingsplan, maar toezicht of handhaving is er niet of nauwelijks in onze gemeente. En mocht de gemeente er al achter komen dankzij oplettende buurtbewoners, dan nog gebeurt er niets. Sterker nog, als je er al een tijdje zit zal de gemeente voor jou gaan proberen om het bestemmingsplan aan te passen. Dat kost wat en je moet het zelf betalen. Maar als je de gemeente er van kunt overtuigen dat je je van geen kwaad bewust was, willen ze ook dit wel door de vingers zien. Omdat je nooit gecontroleerd bent kon je ook niet weten dat je in overtreding was. Toch?
Om aan dit soort ontwikkelingen een halt toe te roepen heb ik als, toen nog raadslid, om extra handhavers gevraagd. Alhoewel sommige partijen meer prioriteit zagen bij hondenpoep, ging men akkoord. Nu dreigt met de aankomende bezuinigingen het extra toezicht weer wegbezuinigd te worden.
In mijn ogen kunnen we die handhavers best gebruiken. Op het station Maarheeze bijvoorbeeld, bij de supermarkten waar een klein groepje overlastgevers voor veel ellende zorgt, bij handhavend toezicht op het sluipverkeer in Maarheeze en oh ja, ook in het buitengebied.
Gegroet, André Oud