Diefstal bij De Immenhof

2017/04/21 10:50:07:535:001 - Ingezonden door Henk Vermeulen

Donderdagmorgen, drie dagen voor Pasen  kwamen  enkele "Vrienden van De Immenhof" die overigens nog versterking kunnen gebruiken, op De Immenhof aan om in de tuin te werken zoals elke donderdagmorgen. Voor het toegangspoortje lag een hoopje vers zand, wat al enige argwaan opwierp. Het zal toch niet! Jawel hoor. Het is weer eens raak. Eigenlijk was het al te voorspellen. Het is weer voorjaar. De zon heeft zich al laten gelden en het is hier in Cranendonck al even boven de twintig graden geweest waardoor de voorjaarskriebels bij ons allemaal weer boven komen drijven. En met deze kriebels komen ook onze tuinactiviteiten weer in beeld al dan niet positief. Negatief in dit geval, immers iemand heeft kort voor deze donderdagmorgen "gewinkeld" op De Immenhof in onze pas nieuw aangeplante kruidentuin en was vertrokken zonder te “betalen” Dit “betalen” is natuurlijk spreekwoordelijk, immers de planten in de drachtplantentuin staan er uitsluitend voor de bijen en om u als bezoeker te laten genieten.  Door een stem van vele onder u bij de actie van de Rabobank "Samen Sterker" en de vrijwilligers die ons geholpen hebben met de Landelijke dag NL-Doet afgelopen maart, hebben we de vorig jaar verzopen kruidentuin opnieuw aan kunnen planten afgelopen maand. Helaas zijn we sinds woensdag, aan de verse sporen te zien, weer een aantal planten armer in deze kruidentuin, en deze keer niet door wateroverlast. De helft van het tijmplanten bed,  en een kwart van de wijnruit planten zijn verdwenen. Al een tijdje terug verdwenen al onze Betonie planten die we reeds 10 jaar gekoesterd hebben en waren uitgegroeid tot erg mooie en volle bossen.  U kunt zich de verontwaardigde, maar vooral de teleurgestelde blikken van De Vrienden van De Immenhof wel voorstellen afgelopen donderdagmorgen.
Het is erg frustrerend voor de mensen die onze drachtplanten met hart en ziel onderhouden en er hun vrij tijd insteken. Wij vroegen ons die morgen af, of iemand die op De Immenhof planten verduisterd voor zijn eigen tuin, daar ook werkelijk van zal kunnen genieten? Misschien wel, maar hopelijk niet. Ik hoop dat hij/zij ook een stukje Zevenblad meegenomen heeft was de reactie van een van de Vrienden, daar komt hij/zij dus nooit meer vanaf.  Maar Zevenblad kan wel prima als sla gebruikt worden bij de maaltijd was de reactie van een ander. Hadden we hier als plantendief toch te maken met een “echte” kruidenkenner? We overwegen inmiddels wel om een greep in de clubkas te doen en te gaan investeren in een aantal camera`s. Dit laatste is eigenlijk te zot voor woorden, dat we in een buitengebied van onze gemeente Cranendonck, waar sinds jaar en dag een drachtplantentuin gevestigd is genaamd De Immenhof, die voor iedereen ten alle tijden vrij toegankelijk is, camerabewaking te moeten toepassen om onze drachtplanten te beschermen tegen diefstal. Uiteraard blijft u als bezoeker, meer als van harte welkom in op De Immenhof, ooit aangelegd als drachtplantentuin voor bijen, maar ook zeker bedoeld om u als bezoeker te laten genieten van alles wat groeit en bloeit en wat met bijen en bestuiving van planten te maken heeft. Bezoek onze tuin en geniet ervan.
Voorwaarde van een vrij toegankelijk bezoek is: "laat de bloemen en planten voor de bijen staan." Vanaf begin mei is er elke zondagmiddag iemand van de vereniging op De Immehof aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Reacties. suggesties, opmerkingen of aanmeldingen als Vriend van De Immenhof. info@wilgenroosje.nl