Het zijn de daden die tellen

2017/07/13 14:39:33:926:001 - Ingezonden door De Fractie van Cranendonck Actief!

Het college van Cranendonck, bestaande uit Cranendonck Actief!, CDA, VVD en sinds begin dit jaar ook PvdA, is nu ruim drie jaar bezig. Volgend jaar in maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.
Tijd voor een tussenbalans. Dat politici goed kunnen praten, dat wisten we al. Maar wat hebben ze werkelijk gedaan voor de inwoners van Cranendonck?
Een kleine greep uit de besluiten van de laatste tijd.

Na Onze School en De Borgh, is er nu ook duidelijkheid over nieuwbouw van De Schakel in Dorplein. Dat zijn stevige investeringen in de leefbaarheid van onze kernen. Rond Os Thoes hebben partijen eindelijk concrete afspraken gemaakt. Intussen zijn 4 sociale makelaars gestart als ogen en oren van de gemeente in de gemeenschap om inwoners met raad en daad terzijde te staan.
Ook jongerencentrum Babbelz krijgt een nieuw onderkomen. Dat werd hoog tijd. Op tijd aandacht voor onze jongeren kan later veel problemen voorkomen.
Met ondernemers samen is er een economische visie opgesteld, met inwoners worden de centrumplannen van Maarheeze en Budel uitgewerkt. De verplaatsing van de Jumbo lijkt er nu toch echt van te komen. Er komen nu mogelijkheden voor glasvezel in het buitengebied en in de kleinere kernen. De carnavalsverenigingen kunnen m.i.v. volgend jaar in veilige hallen bouwen aan hun wagens. De eerste ondernemer is gestart op de Baronie van Cranendonck.
DIC is nu Metalot  en er is na jarenlange stilstand een doorbraak gemaakt. Er komt moderne, duurzame bedrijvigheid naar Cranendonck, inclusief opleidingen op HBO/WO niveau. Dorplein zal bovendien een extra impuls krijgen als toeristische trekpleister.

Belangrijk is dat de gemeente deze zaken steeds meer samen met inwoners, met bedrijven en met verenigingen oppakt en niet meer vanuit een ivoren toren.
En er liggen nog heel wat complexe problemen die aangepakt moeten worden. De woningbouw in Cranendonck moet echt een impuls krijgen. Er is snel een herziening van het sportbeleid nodig. Rond de jeugdzorg en hulp in het huishouden moeten lastige keuzes gemaakt worden. Hoe gaat het verder met het AZC, de overlast vanwege het sluipverkeer van de A2, de Baronie van Cranendonck, de Schaapskooi in Gastel en met de Randweg Zuid?

Het college en de raad moeten nog een stevige eindspurt maken tot maart volgend jaar. En dan is het woord aan u, inwoners van Cranendonck. Wij willen graag doorgaan om dingen voor elkaar te krijgen, met uw steun.

Maar nu eerst even genieten van een mooie zomer. Wij wensen u allen een heel prettige vakantie toe.