Invalidenparkeerkaart wordt goedkoper

2017/12/01 10:39:57:703:001 - Ingezonden door namens Cranendonck Actief!, André Oud

Het voorstel is om de kosten voor een invalidenparkeerkaart in 2018 terug te brengen naar € 55,-- Nu kost deze kaart nog € 190,--
Enkele verontruste inwoners spraken mij daar een tijd geleden over aan. Het bleek dat wij in onze gemeente wel heel erg veel geld vroegen voor zo een kaart. Dat was een gevolg van een leges besluit dat wij als gemeenteraad hadden genomen. Wat is besloten kan ook weer teruggedraaid worden. Daarom dienden wij bij de begroting een motie in. Cranendonck Actief! verzocht daarin het college om eens te kijken of die kaart niet stukken goedkoper kon. Alle partijen in de raad waren het daar mee eens.
Het college heeft door middel van dit voorstel in de legesverordening het bedrag danig naar beneden gebracht. Naar de al eerder genoemde € 55,-- Dat voorstel komt op 12 december in de raad. Deze verlaging met 70% is zeker een stap in de goede richting
Mensen die een handicap hebben worden desondanks toch nog met kosten geconfronteerd. Er zijn, volgens de gemeente, inmiddels 221 kaarten in omloop. De eigenaars van die kaarten hebben niet om een handicap gevraagd en zouden, wat mij betreft, ook niet gevraagd moeten worden om iets te betalen voor een parkeerkaart. Die moet om de zoveel tijd ook weer verlengd worden en ook daar zitten dezelfde kosten aan.
De regels om voor een kaart in aanmerking te komen zijn helder. Als je deze dus aanvraagt terwijl je weet of kon weten dat je er niet voor in aanmerking komt, kun je verwachten dat de gemaakte kosten toch bij je in rekening worden gebracht.

namens Cranendonck Actief!, André Oud