Met Seniorenvereniging Budel naar Melderslo

2017/03/24 15:59:43:318:001 - Ingezonden door Een zéér tevreden medepassagier

Dinsdag 14 maart 11.45 uur, stralend weer! Mijn ‘privéchauffeuse’ staat voor mijn deur om mij op te pikken. We gaan naar het asperge- en champignonmuseum in Melderslo. Om 12.00 uur vertrekken we bij Toontje Brood naar de Borgh en van daaruit naar Maarheeze om de overige medepassagiers op te pikken. De stemming zit er goed in en de chauffeur brengt ons naar de plaats van bestemming. Daar aangekomen werden we onthaald met koffie en Limburgse vlaai wat we geen van allen erg vervelend vonden! Integendeel. We hebben gesmuld!
Door de vrijwilligers van museum De Locht werden we in groepjes rondgeleid. Er was ontzettend veel te zien en onze gids raakte niet uitgepraat. We zagen allerlei oude landbouwwerktuigen, een schoolklasje uit lang vervlogen tijd en de inrichting van arbeiderswoningen. Ook over het telen van asperges en champignons werden we meer dan voldoende op de hoogte gebracht. Al met al was het een hele interessante middag.
Om weer een beetje op adem te komen kregen we een rondrit door de Peel wederom met een gids die allerlei interessante en komische zaken wist te vertellen over het leven van vroeger, de aspergevelden en niet te vergeten de blauwe bessen velden. De chauffeur manoeuvreerde met veel stuurmanskunst de bus over de meest smalle weggetjes, langs bomen en water.
Tegen half zes kwamen we aan bij hostellerie de Maasduinen in Velden waar we het aspergediner hebben genoten. Inderdaad genoten, niet alleen hadden we de primeur van het jaar met verse asperges maar het diner was onbeschrijfelijk lekker.
De medereizigers hebben vele malen bedankt voor de organisatie van deze geweldige dag. Iedereen was dik tevreden en tegen 21.00 uur werden we allemaal keurig in Maarheeze, bij de Borgh en bij bakker Teeuwen afgezet. Niet te vergeten dat mijn ‘privéchauffeuse’ mij ook weer tot voor de deur thuisbracht, waarvoor mijn dank!
Jammer dat u er niet bij was……………