OMNI-vereniging in Budel: een goed idee!

2018/03/15 14:25:30:531:001 - Ingezonden door Namens Cranendonck Actief! David Morgan Koen van Laarhoven

Cranendonck telt veel sportverenigingen. Enkele Budelse verenigingen ontwikkelen zich dusdanig dat de huidige sport- en trainingsfaciliteiten niet toereikend blijken (SV Budel heeft onvoldoende kleedruimte, Ledûb mist trainingsruimte, waarbij de Zuiderpoort niet aan alle vraag kan voldoen). De voetbal-, tennis- en volleybalvereniging hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk een oplossing voor de problemen te zoeken. De geboorte van een OMNI-vereniging.
Vorig jaar hebben de verenigingen, mede op ons verzoek, hun plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad. Naar aanleiding van die presentatie heeft de raad de wethouder opdracht gegeven om de plannen te beoordelen op hun haalbaarheid. De deelnemende verenigingen en de gemeente, in de persoon van wethouder Jan van Tulden, hebben vervolgens een intentieovereenkomst getekend. Er is hierbij afgesproken dat de OMNI-vereniging het voortouw neemt. Zij bespreken hun ideeën en oplossingen daarna met de gemeente (die gedurende het proces heeft gezorgd voor ambtelijke ondersteuning).
Inmiddels zijn de plannen bijna af en hebben we, als gemeenteraad, een uitnodiging gekregen om op 10 maart aanstaande te komen luisteren naar die plannen. We zijn ontzettend benieuwd!
Dat verenigingen samenwerking zoeken om problemen aan te pakken vinden wij als Cranendonck Actief! een heel mooi voorbeeld van een ‘burgerinitiatief’. Als dit plan haalbaar blijkt, hopen wij dat dit navolging krijgt in de andere kernen. Waarom niet ook nadenken over een OMNI-vereniging ‘De Romrijten’ in Maarheeze? Samen komen we verder!