Terror in Utrecht!

2019/04/05 10:52:27:217:001 - Ingezonden door Cor van Mierlo

Het was me het dagje wel toen er een vermeende terroristische aanslag gepleegd werd in Utrecht. Letterlijk iedereen rolde over elkaar heen om te vertellen dat ze verder niks konden mededelen gaande het onderzoek. De een wist nog minder te vertellen dan de ander, maar ze waren wel allemaal nadrukkelijk aanwezig op TV. Om het uur breaking news, news updates, live verbinding en experts, we hebben het hele circus gezien.
Als dit een gestoorde of verwarde Nederlander was geweest was dit teruggebracht tot normale proporties. Het is natuurlijk vreselijk wat er gebeurd is. Achtergrondinformatie vanuit de omgeving en van een ex-vriendin van deze knaap geven echter het beeld van een compleet gestoord persoon, die met de verkeerde snuiftabak door het leven gaat.
Was een grote bekende bij de politie met een waslijst aan delicten. Dit voorval wordt sowieso toegeschreven aan een terroristische daad, anders komt de beeldvorming over onze leiders in het geding en scheef te liggen in hun nadeel...let maar op.
In Amsterdam worden op wekelijkse basis mensen uit het criminele milieu vermoord, wat nu net nog de voorpagina haalt. Als het woord terror valt vindt er een totale verkramping plaats. Feitelijk vallen er in ons land meer doden door ongelukken met een kinderstepje als met terreur. Als onze leiders net voor de provinciale verkiezingen elkaar de schuld gaan geven wie hier de schuld is heb je totaal geen respect voor de nabestaanden en de kiezer en zie je dat onze gehele politiek een grote poel van verderf is. Als U als kiezer denkt dat er opgekomen wordt voor Uw belangen door deze mensen dan kan ik verzekeren dat U weer zeer teleurgesteld zult zijn.
De verkiezingen.
Vernederende verkiezingsuitslag voor de regering  en toch niet opstappen is een mooi voorbeeld wat er mis is aan onze democratie. De hunker naar macht. Met zijn allen de straat op en nieuwe verkiezingen eisen, dat is wat ons als toekijker nog rest. Onze leiders ,en met name Rutte gaat dusdanig met de kiezer om alsof we nog in de middeleeuwen leven.
Als sinds de dood van Fortuyn iets duidelijk is geworden dat wij als bevolking eens echte daadkracht willen. Hebben er niets van geleerd.
De regeringspartij zou op democratische gronden gewoon zelf het fatsoen moeten hebben om af te treden en nieuwe 2e Kamerverkiezingen moeten uitschrijven.
In de toekomst zouden we niet meer op mensen moeten stemmen maar op een  prioriteitenlijst, zeg maar een top 100, die nodig zijn voor ons land.
Deze lijst wordt samengesteld in overleg met U en personen die hun sporen verdiend hebben, de beste economen, de beste bedrijfsleiders ,alle toppers uit verschillenden beroepsgroepen.
Op deze voorstellen mag U met een bindend referendum stemmen, gewoon thuis achter Uw laptop.
De eerste 100 punten worden uitgevoerd zoals wij dit willen.
Mensen willen daadkracht, inspraak en beslissingsbevoegdheid.
Hun worden steeds dommer en wij, de bevolking steeds slimmer, en dat hebben ze maar niet in de gaten.
Voor mij is niet alleen de dader ernstig gestoord, maar ook onze politieke leiders.