Vervolginzameling Nepal

2017/06/29 10:35:28:406:001 - Ingezonden door Annemiek Koevoets

Het vervolg van onze reis naar Nepal/Tibet wil ik graag een beetje met jullie delen, zodat jullie ook weten waar de donatie’s naar toe zijn gegaan. En aangezien ik door velen aangesproken wordt, zelfs door mensen die ik niet of amper ken, zie ik toch dat veel mensen me volgen. Dank voor de leuke, belangstellende ontmoetingen.

Ik probeer het in het kort samen te vatten, maar eigenlijk is dat bijna niet te doen. We hebben zoveel mee mogen maken. Dankbaar, gelukkig dat we toch een steen hebben kunnen verleggen. Dat we het geld zo goed hebben kunnen besteden en eigenlijk nog veel meer hebben kunnen doen dan we dachten. Hierbij dus enkele van onze projecten die we hebben kunnen helpen en nog verder gaan helpen.

Project 1: De School.
Bij de school, waar we een tocht van ruim 4 uur hebben moeten maken, langs ravijnen en onbegaanbare wegen, waren ook zwerfkinderen die wachten of er eten overbleef van de school. Deze kinderen krijgen nu ook via ons eten. We kunnen ze 2 jaar eten blijven geven. Dus hebben we nu wat ruimte om een oplossing voor de toekomst te zoeken. Voor de school is hard hulp nodig voor een keuken. Ze koken nu op 2 pitjes voor 155 kinderen. Dus daar gaan we ook mee aan de slag. Het fijne van internet is dat je zo contact kunt houden en kunt zien (sturen regelmatig foto’s en filmpjes) wat er gebeurd. De school vond het zo bijzonder dat het zelfs de krant en tv in Nepal heeft gehaald. Beetje trots.

Project 2: De vuilnisbelt.
Dit is ook zo intens verdrietig. We ontdekten dat de kinderen onder een zeiltje slapen óp het afval (vol ratten, muizen, kakkerlakken enz). Ze werken, slapen en eten daar. Voor elke zak plastic (zak van 2,5 bij 2,5) krijgen ze 40 cent. Die zak bewaken ze goed, bang dat iemand hun “inkomsten” weg haalt……… Hier proberen we een oplossing voor de kinderen te vinden en tevens dat ze naar school kunnen gaan. Er zijn al gesprekken hierover. Wordt vervolgd.

Project 3: Het ziekenhuis.
In het ziekenhuis hebben we geholpen met onder meer medicatie. Een hele afdeling voorzien van nieuwe lakens/dekens. Ze hadden wollen, kapotte dekens. De pluizen van deze slechte dekens gingen in de wonden zitten met alle gevolgen van dien. En dan met ruim 35 graden, heel erg warm om onder te liggen. We hebben alle spullen daar gekocht, waardoor je ook nog eens de economie daar helpt. Dus 2 vliegen in 1 klap. En je hebt de zekerheid dat het geld ook echt allemaal daar terecht is gekomen waar wij wilden. Als je op mijn site kijkt (even vrienden worden) zie je nog veel meer van de projecten.
Nu gaan we proberen geld bij elkaar te krijgen, zodat vrouwen een goed bed hebben om te bevallen. Dit was echt in zo’n slechte staat...

Dus lieve mensen, wederom doe ik een beroep op jullie (uiteindelijk wil niemand zo opgroeien). Wil je steunen, graag. Verder wil ik iedereen nogmaals heel erg bedanken voor het steunen op wat voor manier dan ook. Het vertrouwen. De lieve berichten, de bijzondere gesprekken..Het heeft ons zo geraakt. Dank hiervoor. Ik zeg: Namasté, ook namens de kindjes.