Vrouwen ga stemmen

2018/03/13 10:10:00:000:000 - Ingezonden door Peter Peters, Budel

Het college van de gemeente Cranendonck heeft in sep 2017 besloten om in Budel het aantal stembureaus van vijf  met twee te verminderen. Het stembureau Gemeentehuis, de Triolier en Mariënburght blijven beschikbaar.
Met het sluiten van de stembureaus Borgh en Bellevue betekent dat 40% van de stemgerechtigde kiezers voor de gemeenteraadverkiezingen 2018 op zoek moeten naar een ander stembureau.
Het oostelijk gedeelte van Budel is gedwongen om meestal per auto te gaan stemmen dit zijn 2946 stemgerechtigde kiezers. Hoezo heeft de gemeente Cranendonck duurzaamheid hoog in het Vaandel staan, waarom kan een gedeelte van Budel en de omliggende dorpen wel op loop cq fietsafstand gaan stemmen en een ander gedeelte niet?
1x per 4 jaar kan de bevolking zich uitspreken en kiezen welke volksvertegenwoordiger zijn of haar voorkeur heeft. Om dan juist nu te bezuinigen op de mogelijkheden  van de democratisch rechten van de burgers, en tevens de bereikbaarheid van thuiswonende ouderen te beperken.
Het college van Cranendonck  laat zich selectief en eenzijdig het oostelijk deel van Budel  links liggen terwijl bijvoorbeeld in Gastel 600 stemgerechtigde zijn met  een stembureau. De politieke partijen in Cranendonck vinden het blijkbaar niet belangrijk genoeg dat mensen gaan stemmen, misschien halen wij in Budel dan het laagste opkomstpercentage ooit?