Wat doet de sociaal makelaar van Gastel?

2017/06/29 10:37:54:953:001 - Ingezonden door Belinda Gerlings

Dag beste mensen, Om te beginnen wil ik een situatie beschrijven die ik heb meegemaakt in Gastel. Ik heb mij aangekondigd met een brief in de brievenbus dat ik de komende week ga aanbellen in hun straat om kennis te maken met de mensen uit die mooie kleine kern Gastel. Ik loop de week erop door de straat en er staat een man te klussen op zijn oprit. Ik spreek hem aan en stel mezelf voor! Oh zegt hij, daar wil ik meer van weten en wij lopen samen naar binnen.            
Hij verteld mij dat hij 66 jaar is en met pensioen is. En ik vertel hem dat ik als sociaal makelaar mij inzet voor de mensen in de kern. Op gebied van vrijwilligers werk, formele enInformele zorg en natuurlijk ook om de leefbaarheid in Gastel te ondersteunen. Ook omdat mensen langer thuis blijven wonen omdat alles zo veranderd is op zorggebied.
Ik vraag hem of hij al van huiskamer “de Zoete inval” had gehoord? Daar was er namelijk een klusprogramma voor kerst. Ja zegt hij ik ben al vroeg met pensioen en ik wil mij graag inzetten voor de gemeenschap. Want als ik daar nu aan meedoe dan pluk ik er later de vruchten van… Dat vond ik geweldig om te horen, ik sprak met hem af dat als de klusdagen bekend waren ik deze op zou schrijven en ze in een envelop in de brievenbus zou stoppen.  (Ondertussen werden de klusdagen vermeld in het weekblad en ik dacht daar kan hij ze ook lezen) Maar na een nachtje slapen heb ik ze toch op papier geschreven en ze in een envelop in de brievenbus gestopt. Wat was het voor mij spannend… Want zo denkt een mens soms.. zou hij komen, ik heb er alles aan gedaan en ik laat het los. Wat is er gebeurd? Hij was er met de klusdagen, met de kerstmarkt, met de levende kerststal, met de klusdagen iedere maand, en zelfs ook bij de vrijwilligersavond. En daar heb ik hem gevraagd of ik zijn verhaal mocht delen… En ik kreeg toestemming! Ook vroeg hij: Ik zou het mooi vinden om in een taxibus voor de mensen van Gastel te rijden.. om zo iets voor de mensen te betekenen. Zichtbaar, Bereikbaar, Dienstbaar, Betrouwbaar, daar ga ik voor. Bij vragen op welk gebied dan ook, Of wil je even je verhaal aan mij vertellen, ik ben er voor je.. Of heb je een uurtje over, kom over die drempel en neem contact op… Op weg naar een mooie samenleving,
Gastel voor elkaar, Op een mooie ontmoeting…
Belinda Gerlings
0682662310
Sociaalmakelaar-gastel@cranendonck.nl
FB. Sociaalmakelaar Gastel (wil jij mij volgen?)