22 Jarige Bulander schrijft boek voor tieners

07-02-2019 15:45 - Ingezonden door Jana Poukens

“De inspiratie voor dit boek heb ik gehaald uit mijn eigen ervaringen binnen mijn opleiding en mijn werkveld.” Aan het woord is Jens Beimans uit Budel die op 15 februari zijn eerste leesboek uitbrengt in samenwerking met boekscout.nl

“Na enkele jaren intensief werken, ben ik nu trots dat ik mijn eerste boek kan presenteren. Een boek dat niet enkel gebaseerd is op mijn eigen interesse, maar hopelijk ook de kinderen zal aanspreken. Ik heb mij namelijk mede door mijn studenten van groep 7 laten inspireren!”

Jens Beimans is 22 jaar jong, woont in Budel en werkt als leerkracht in de basisschool Schepelweyen in Valkenswaard. Op 15 februari lanceert hij met enige trots zijn eerste leesboek ‘Meester Drone’: een verhaal voor tieners, geïnspireerd door tieners. “Als onderwijzer volg ik allerlei innovatieve ontwikkelingen binnen het onderwijs op de voet. Maar ook dankzij mijn bijkomende masteropleiding ‘leren en innoveren’ ben ik veel bezig met nieuwe ontwikkelingen in het werkgebied.

En daarom is de insteek van mijn boek hierop gebaseerd.”

‘Meester Drone’ vertelt het verhaal van een  oudere leerkracht die vanwege ziekte uitvalt. Nadat allerlei vervangers de revue passeerden, wordt er gekozen voor een ‘drone’ die fungeert als leerkracht … met alle gevolgen van dien! Wat voor de leerlingen in het begin erg leuk lijkt, blijkt al snel niet zo leuk te zijn. ‘Meester Drone’ is een boek geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. “Omdat ik natuurlijk dagelijks in contact kom met kinderen van deze leeftijd, heb ik een goed idee van wat ze leuk vinden, welk taalgebruik het meest aanspreekt en welke humor goed wordt ontvangen.” Jens heeft altijd de ambitie gehad om een boek te schrijven, maar is de uitdaging pas in 2017 aangegaan. “Ik heb altijd geweten dat een boek uitbrengen gepaard gaat met veel werk en dat is wel gebleken. Ik ben gestart met een ruwe versie van ‘Meester Drone’ in 2017, in 2018 heb ik het verhaal uitgewerkt met het idee om er een boek van te laten maken en dan nu, in 2019, is het zover en mag ik het boek officieel presenteren!” Jens putte ook inspiratie uit eigen ervaringen, zo is de meester die uiteindelijk wordt vervangen door de drone gebaseerd op een van de leerkrachten waar Jens stage heeft gelopen. “En voor het ontwerp van de kaft van het boek heb ik hulp gekregen van een vriend van me, Roel Geelen, eveneens uit Budel.”

Innovatie is iets wat Jens hoog in het vaandel draagt. “Zo probeer ik met mijn studenten steeds een interessante, vernieuwende draai te geven aan de lessen. Onlangs hebben we nog een kerststal gecreëerd door middel van een 3D printer, wat een hele leuke ervaring bleek te zijn voor de leerlingen.” Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan het boek, en is alles in gereedheid gebracht voor de lancering op 15 februari. Het boek ‘Meester Drone’ zal vanaf dan te verkrijgen zijn in de Bruna Boekhandel in het centrum van Budel en via www.boekscout.nl