KLIK HIER VOOR DE WK POOL VAN HAC WEEKBLAD
KLIK HIER VOOR DE POOL DE FRANCE VAN HAC WEEKBLAD

Anthony Roost 25 jaar vrijwilliger bij De Budelse Comedie

05-12-2017 10:01 - Ingezonden door Redactie - foto Karin Vos-Bergmans ?

Direct na de voorstelling van  “Dokter HELP, ik ben getikt!” door de Budelse Comedie op zaterdag 25 november, werd door de voorzitter één van de vele vrijwilligers achter de schermen naar voren geroepen om deze, in het bijzijn van de volledige spelersgroep, zelf in de schijnwerpers te laten staan voor al zijn verdiensten voor het amateurtoneel en in het bijzonder voor die van de Budelse Comedie.

Ook een speciaal moment voor Math Roost om als voorzitter je eigen zoon in het zonnetje te mogen zetten voor zijn betrokkenheid bij de Budelse Comedie. Vanaf 1992 zet Anthony zich als vrijwilliger vol enthousiasme in voor de toneelvereniging. Om precies te zijn al meer dan 25 jaar en dat is voor deze vereniging een unieke mijlpaal!
Eigenlijk was hij al eerder betrokken bij de Budelse Comedie. Als kleine jongen met zijn vader de verenigingspost bezorgen of een enkele keer al mee te gaan naar een repetitie. In 1991 zat hij zelfs tijdens de video-opname van de familievoorstelling “Heksen kun je niet vertrouwen…. En Kabouters” in de regiewagen van Video Times naast Peter Franssen die de beelden live monteerden. Dit heeft technisch heel veel indruk op hem  gemaakt en was in feite een eerste echte kennismaking. In 1992 werd Anthony  min of meer voor de leeuwen geworpen tijdens de familievoorstelling van “Jojo geeft een taart weg”, die op zondagmiddag 28 juni plaatsvond, uitgerekend  een bloedhete dag. Niet alleen de kinderen bleven grotendeels weg maar ook de mensen van belichting en geluid lieten verstek gaan. Gelukkig dat hij als 14 jarige jongen achter de lichttafel durfde te gaan zitten, waardoor de voorstelling gewoon door kon gaan.
Zijn officiële start bij de Budelse Comedie was een feit. Na dat eerste jaar zouden er nog vele jaren volgen en kon hij op gebied van belichting, geluid en fotografie zich
volledig ontplooien in het wereldje dat amateurtoneel heet. Naast de inzet voor de eigen voorstellingen deed hij vele jaren namens de BC ook de totale belichting tijdens de zittingen van de Buulder Buk en was destijds ook al actief met de techniek voor Verenigd Toneel Cranendonck 2000. Recentelijk nog betrokken bij het overleg aangaande technische zaken omtrent de verbouwing / nieuwbouw van de Borgh. Eerder dit jaar had hij al aangegeven dat, vanwege werk e.d, maar ook doordat hij woonachtig is in Eindhoven, het steeds lastiger voor hem werd om beschikbaar te kunnen zijn voor deze toneelvereniging. Helaas heeft hij besloten om na 25 jaar er een punt achter te zetten en als vrijwilliger terug te treden en zich mogelijk dichter bij huis met andere zaken bezig te willen houden en wellicht nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Het  bestuur respecteerde zijn besluit en heeft bij het LFA ( Limburgse Federatie Amateurtoneel) een aanvraag ingediend om hem voor zijn vele verdiensten voor het Amateurtoneel te belonen. Aan dit verzoek is gevolg aan gegeven en namens  het LFA mocht de voorzitter van de Budelse Comedie ( natuurlijk ook als trotse vader)  Anthony  een oorkonde overhandigen en een zilveren insigne opspelden voor 25 jaar betrokkenheid voor het Amateurtoneel. Een volle zaal met publiek was hier getuigen van en beloonde hem met een daverend applaus!. Een felicitatie en dankwoord waardig voor zijn inzet in al die jaren voor de Budelse Comedie!