Bakkerij Rooymans blaast 100 kaarsjes uit

13-11-2017 11:33 - Ingezonden door Jana Poukens

Al sinds 1916 is de ambachtelijke bakkerij van de familie Rooymans te vinden in het centrum van Budel. Ondertussen staat de vierde generatie aan het roer van dit bedrijf en nog steeds komen de heerlijke geuren van versgebakken producten je tegemoet als je de winkel binnenstapt. In 1917 werd het bedrijf officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wat betekent dat ze dit jaar hun 100ste verjaardag vieren. En dat wordt gedaan met tal van acties tijdens een heuse Feestweek van maandag 13 tot en met zaterdag 18 november!

Huidige eigenaars Kelly en Tom Rooymans vertellen trots over de geschiedenis van dit familiebedrijf. "Mijn overgrootopa Harrie is met de zaak begonnen, dat toen nog een stukje verderop gelegen was, op de Markt ter hoogte van Liplijn Mode," vertelt Tom. "Zo'n 10 jaar later is de winkel verhuisd naar de huidige locatie op de Markt." In 1956 nam Harrie jr., de opa van Tom, de bakkerij over en vanaf 1976 was het de beurt aan Tom's vader, Loet. Samen met zijn vrouw Jeanne zorgden ze dat de ambachtelijke bakker de kwaliteit en service bleef bieden die de familie ondertussen al jarenlang hoog in het vaandel droeg. Met de overname in 2010 van zoon Tom en diens vrouw Kelly zijn ze aan hun vierde generatie toe. "Door de jaren heen heeft de bakkerij heel wat verbouwingen en uitbreidingen achter de rug," legt Kelly uit. "En op een bepaald moment hadden we zelfs vier vestigingen in de regio, in Leende, Budel-Schoot, Maarheeze en Budel. Nu nog is iedereen welkom in onze winkel in het centrum van Budel of in die van Maarheeze aan de Smits van Oyenlaan."

Ambachtelijk
De bakkerij produceert het grootste deel van het assortiment in eigen huis. "Het ambachtelijke aspect blijft erg belangrijk voor ons," gaat Tom verder. "In onze bakkerij gaan we echt nog letterlijk met onze handen in het deeg!" Het aanbod in de bakkerij is ook erg ruim. Gaande van diverse broden tot gebak, taarten en allerhande hartige lekkernijen. "Een van de specialiteiten zijn zeker de worstenbroodjes, die doen het heel goed, het hele jaar door!" lacht Kelly. "Maar ook onze gepersonaliseerde foto-taarten zijn erg in trek. Klanten komen van heinde en ver voor een bestelling. En dit voor diverse gelegenheden zoals een verjaardag maar ook voor een geboorte, een huwelijksverjaardag,…noem maar op!"

Vandaag de dag rekent Bakkerij Rooymans op een professioneel team van 31 medewerkers. "Het is namelijk voor ons erg belangrijk om kwalitatief de lat hoog te leggen, maar ook om een vriendelijke en correcte service te bieden," legt Tom uit. "Daarom zijn we blij dat we op een sterk team kunnen rekenen."

Feestweek!
Bakkerij Rooymans viert de 100ste verjaardag graag met al zijn klanten. Tijdens de feestweek van maandag 13 tot en met zaterdag 18 november kan er dan ook genoten worden van tal van acties. Zo wordt de verjaardag o.a. op woensdag 15 november gevierd door eenmalig de traditionele chocoladebollendag terug in de winkel te brengen. Voor slechts €1 geniet je al van zo'n heerlijk soes overgoten met chocolade! Maar er is nog veel meer! Kijk snel in onderstaande advertentie en ontdek alle acties!

Bakkerij Rooymans is gelegen aan de Markt 17 in het centrum van Budel. Kijk ook zeker eens op www.bakkerijrooymans.nl of volg ze op Facebook! Het filiaal in Maarheeze is gelegen aan de Smits van Oyenlaan 7 in Maarheeze. Een bestelling doorgeven kan via tel. 0031 495 491354 of via info@bakkerijrooymans.nl