KLIK HIER VOOR DE WK POOL VAN HAC WEEKBLAD
KLIK HIER VOOR DE POOL DE FRANCE VAN HAC WEEKBLAD

Binnenkort in Cranendonck: G-Voetbal

13-08-2017 13:01 - Ingezonden door Redactie

De kogel is door de kerk: in Budel zal er binnenkort een G-voetbalvereniging opgestart worden! Op vrijdag 1 september zijn mensen met een verstandelijke beperking van harte welkom bij Sportpark SV Budel voor een info moment én de allereerste training. Iedereen, zowel jongens als meisjes, vanaf de leeftijd van 8 jaar, is welkom om eens kennis te maken met deze laagdrempelige sportvereniging.

“Ik liep al veel langer rond met het idee om een G-Voetbalclub op te richten in de regio,” vertelt initiatiefnemer Jurgen van Riet, bekend van Eet- en Drinkgelegenheid De Brasser. “Gestimuleerd door het succes van de G-club in Weert, heb ik de nodige contacten gelegd om een dergelijk initiatief ook in Cranendonck te realiseren. En met ’t Boerderijtje in Budel, het Thomashuis in Budel-Schoot, de Vrienden van het Schepenhuis en natuurlijk SV Budel heb ik de juiste partners hierin gevonden!”

SV Budel gaat vanaf 1 september iedere vrijdag een veld en een kleedkamer beschikbaar stellen zodat de G-Voetbalclub er kan trainen.

“Zo’n club kan natuurlijk niet blijven bestaan zonder de hulp van trainers en vrijwilligers. Ondertussen heeft Bart van Mierlo, trainer en coach bij SV Budel, al toegezegd om trainingen te verzorgen maar nieuwe helpende handen zijn natuurlijk altijd welkom!”

De bedoeling is om het eerste half jaar een start te maken met de trainingen. “Zo kunnen we kijken of de club groeit en of er voldoende animo is om ook deel te gaan nemen aan wedstrijden,” gaat Jurgen verder. “We leggen geen druk op de schouders en doorheen de maanden zullen we ondervinden hoe de spelers er tegenover staan om ook wedstrijden te spelen. Uiteraard zou dit wel enorm leuk zijn!” Er worden twee ploegen opgesteld: de juniors van 8 jaar tot 17 jaar en de senioren vanaf 17 jaar. Op vrijdag 1 september is iedereen welkom om 18.30 uur bij SV Budel. Er wordt gestart met een info moment waarop alles wordt uitgelegd en er ruimte is voor eventuele vragen. Daarna gaat de eerste open training van start! Tussen 19 uur en 20 uur mogen de junioren de spits afbijten, van 20 uur tot 21 uur is het de beurt aan de senioren.

De club wil zijn drempel erg laag houden. Daarom worden er, indien nodig,  voetbalschoenen en kleding beschikbaar gesteld voor de spelers. “Bovendien is de club ook toegankelijk voor mensen met een verstandelijke beperking buiten de gemeente Cranendonck. Geïnteresseerden uit bv. Hamont-Achel of Neerpelt zijn natuurlijk ook hartelijk welkom!” besluit Jurgen.  Aanmelden is handig en kan via robbergmans@svbudel.nl