Carnavalsbouwhallen opgeleverd en in gebruik genomen

10-11-2017 10:03 - Ingezonden door Roy de Leijer

Na een bouwperiode van vier maanden hebben de eerste Cranendonckse carnavalsgroepen vorige week hun intrek genomen in de nieuwe bouwhallen op sportpark Harrie Derckx in Budel en sportpark De Braken in Soerendonk.

“De hallen zijn op 1 november opgeleverd”, zegt Noud van Leeuwen van de Stichting Bouwhallen Carnaval Cranendonck (SBCC). Voorlopig hebben dertien groepen een bouwstek in een van de halen gereserveerd. De eerste voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe carnavalscreaties zijn al in gang gezet.
Hier en daar moet er nog worden geklust aan de hallen. Jos de Werdt: “In Budel moet het sanitair nog worden geplaatst. Ook in Soerendonk zijn er nog werkzaamheden die verricht moeten worden. Over een paar weken moet alles klaar zijn.”

Niet alleen carnavalsgroepen nemen hun intrek in de hallen. Het is de bedoeling dat onder meer volleybalclub Ledûb een gedeelte van de hal in Budel buiten het bouwseizoen gaat gebruiken voor de opslag van materialen. Ook is er ruimte voor stille activiteiten, zoals rommelmarkten.

Van Leeuwen: “Veel carnavalsgroepen hebben de afgelopen weken geholpen bij de afwerking van de hallen. Er zijn onder meer leidingen getrokken en klinkers gelegd. Dit alles werd gecoördineerd door onze eigen technische commissie. Daarnaast hebben we veel medewerking van de gemeente gekregen. Dat geldt ook voor bedrijven en andere mensen uit de gemeenschap die ons hebben ondersteund.”

Alle groepen hebben een gebruikersovereenkomst met de stichting ondertekend. Houtkachels zijn bijvoorbeeld niet toegestaan in de bouwhallen. Van Leeuwen: “Het wordt een jaar van doen en evalueren. Voor het eerste jaar hebben we de begroting in ieder geval rond.”