De Budelse Comedie presenteert: “Dokter Help, ik ben getikt”

14-11-2017 11:35 - Ingezonden door Redactie - Foto's Karin Vos-Bergmans

Met “Dokter Help, ik ben getikt” presenteert De Budelse Comedie haar nieuwste toneelproductie, een kluchtig blijspel in twee bedrijven. Het stuk, geschreven door  Bernd Spehling droeg als oorspronkelijke titel: “Verrückte haben’s auch nicht leicht” en is naar het Nederlands vertaald door Hub Fober.

Vorig jaar in “Als de vrouwtjes van huis zijn” was het huis van de Frank en Loes Veenstra hét decor waar het een en ander zich zal afspeelde. Nu neemt De Budelse Comedie het publiek mee naar de centrale ruimte in een privékliniek. Een enthousiaste spelersgroep, met zelfs twee speelsters die hun toneeldebuut zullen maken, zal onder leiding van regisseur Piet Fransen voor het voetlicht treden met dit kluchtig blijspel, waarvan er in totaal  vijf voorstellingen op het programma staan: zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 in Gemeenschapshuis De Borgh te Budel, telkens om 20.00 uur. Op zondag 26 november is er tevens om 14.00 uur een matineevoorstelling.
Een drukke periode van repetitie en voorbereiding kan worden afgesloten. Niet alleen door regisseur en spelers, maar zeker ook voor de medewerkers “achter de schermen” op gebied van decorbouw, techniek, rekwisieten en decoraankleding. Samen zijn zij er in geslaagd het toneel om te toveren in een heuse privékliniek met alles erop en eraan wat daarbij hoort!  Met heel veel plezier is er tijdens de repetitieperiode gewerkt aan deze toneelproductie en dat zullen de spelers ongetwijfeld op het toneel aan het publiek laten zien.

Dokter help, ik ben getikt
Wat te doen, als je bijna vijftig bent en het werken moe? Met dit probleem krijgt Jonas te maken. Hoe los je dit op? Helpt een minder verantwoordelijke functie binnen het bedrijf? Voor Jonas niet. Hij vindt dat hij lang genoeg gewerkt heeft en zoekt naar een uitweg. Hij vindt die door zich via zijn huisarts te laten plaatsen in de privékliniek van Dokter Heilbos. Hier moeten de dokter en de psychologe vaststellen hoe zijn geestestoestand is en of hij  nog tot werken in staat wordt geacht of voor het leven arbeidsongeschikt wordt verklaard.  Jonas stelt alles in het werk om die laatste verklaring te krijgen. Tegenover het personeel, de andere cliënten en de deskundigen gedraagt hij zich zo ontoerekeningsvatbaar mogelijk om zijn grote wens in vervulling te zien gaan, maar…kan hij de deskundigen overtuigen en zijn deze deskundigen wel zo deskundig  en… hoe staat zijn vrouw Chantal tegenover dit alles? Waar zijn inspanningen hem uiteindelijk brengen gaat u zien in dit kluchtig blijspel.

Toegangskaarten zijn zolang de voorraad strekt in de voorverkoop verkrijgbaar á €8,00 bij Boekhandel BRUNA te Budel of vanaf één uur voor á €9,00 aan de zaal. In principe zijn er geen gereserveerde plaatsen beschikbaar en het is daarom raadzaam om tijdig aanwezig te zijn. Alleen voor bezoekers in een rolstoel of mensen met een lichte handicap of met gehoorproblemen zal zeker een uitzondering worden gemaakt. Voor hen zal wel een zitplaats worden gereserveerd, maar dit is beslist alleen mogelijk als dit ruim van te voren is aangemeld (tel:0031 495-492253) en  er op tijd zijn is dan wel vanzelfsprekend! Voor meer informatie: www.debudelsecomedie.nl
foto: Een repetitie-momenten uit ‘Dokter HELP, ik ben getikt!’  Foto Karin Vos-Bergmans?