Headliner Escape Festival maakt spectaculaire entree

12-06-2018 14:14 - Ingezonden door Roy de Leijer

De Italiaanse hardcore-act Noize Suppressor maakt op zaterdag 16 juni een spetterende entree bij de tweede editie van het Escape Festival. Producer en dj Alessandro Dilillo wordt die avond uit een vliegtuig gedropt boven het festivalterrein aan de Fabrieksstraat in Budel.

BUDEL - Waar er vorig jaar nog drie thematische area’s werden gecreëerd, staat de tweede editie van het Escape Festival - Escape Re­loaded - volledig in het teken van storytelling. De Italiaanse headliner Alessandro Dilillo, alias Noize Suppressor, speelt een van de hoofdrollen in het verhaal dat wordt gebracht.
“We hebben dit verhaal speciaal voor het festival laten schrijven”, vertelt medeorganisator Mark Smulders. De twee hoofdpersonen leven in een post­apocalyptische tijd. Een van deze personages, de rol van generaal, wordt vertolkt door Dilillo. Smulders: “Als militair in het Italiaanse leger heeft hij een ruime ervaring als parachutist opgedaan. Maar omdat zijn licentie is verlopen maakt hij een tandemprong.” Het is niet de eerste keer dat Dilillo een dergelijke entree maakt, hij deed het al eerder bij een groot internationaal festival. “Het is echter wel de eerste keer in Nederland”, weet Smulders.

In de weken voorafgaand aan het festival worden via social media alvast enkele verhaallijnen onthuld. Smulders: “Ongeveer driekwart van het verhaal is straks al bekend. De rest wordt tijdens het festival uit de doeken gedaan.”
Het verhaal wordt op allerlei manieren versterkt en ondersteund. Bijvoorbeeld door een groepje acteurs die op het terrein rondloopt. Smulders: “Festivalbezoekers worden door hen aangesproken. Daardoor worden ze niet alleen meegenomen in het verhaal, ze worden er zelf een onderdeel van.”
Het Escape Festival, dat vorig jaar 1.500 bezoekers trok, wil de komende jaren verder op de ingeslagen weg. Smulders: “We willen blijven groeien. Niet in omvang, maar in kwaliteit.” Hij zou het onder meer toejuichen als festivalbezoekers kleding dragen die aansluit bij het thema.
De tweede editie van het Escape Festival wordt gehouden op een nieuwe locatie. Sportpark De Romrijten in Maarheeze wordt na een jaar verruild voor het bedrijventerrein aan de Fabrieksstraat in Budel. Aan het muzikale concept is echter weinig veranderd. Net als vorig jaar worden er drie verschillende stages gebouwd. De muziekstijlen die aan bod komen zijn hardstyle, hardcore, freestyle en old school. Behalve Noize Suppressor zijn er optredens van onder anderen Cardan, The Viper, Sub Zero Project, Gizmo, Caine, Panic Morphine, Lethal Sound, Voltcraft en Woodpecker.

Eerder deze week zijn de lijnen van het nieuwe festivalterrein uitgezet aan de Fabrieksstraat in Budel. Dit weekend worden de steigers geplaatst waarop het decor verder wordt opgebouwd. De afgelopen maanden is er al het nodige voorwerk gedaan. Straks moeten alle losse onderdelen als één puzzel in elkaar worden gezet.

De tweede editie van Escape Outdoor - Escape Reloaded - vindt plaats op zaterdag 16 juni. Het festival begin om 15.00 uur. Om 01.00 uur is het evenement afgelopen. Tickets kosten 27,50 euro in de voorverkoop. Kaartjes voor de eerste honderdvijftig ‘early birds’ zijn goedkoper: 22,50 euro. De entree aan de dagkassa bedraagt 35,- euro. Vip-tickets kosten 50,- euro.

Kaarten kunnen worden besteld via de website: www.escape-festival.nl