Internationale oldtimerbeurs Budel-Hamont naar nieuwe locatie

17-04-2018 09:17 - Ingezonden door Redactie

Liefhebbers van oude brommers en motoren kunnen op zondag 22 april hun hart ophalen in Budel. Veel nostalgische merken geven die dag acte de présence bij de internationale oldtimerbeurs, die voor de 13e keer wordt gehouden. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe locatie.

Na tien edities in Hamont streek de beurs met oude gemotoriseerde tweewielers en talloze nostalgische onderdelen en attributen twee jaar geleden neer op het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel. Deze locatie wordt dit jaar verruild voor de parkachtige omgeving achter het nabijgelegen zwembad in Budel. Ook de carnavalsbouwhal aan de Poelderstraat en het aangrenzende parkeerterrein worden bij het evenement betrokken. Het evenemententerrein aan de Poelderstaat wordt gebruikt als parkeerterrein.

Fanatieke verzamelaars van oude brommers en motoren hebben zondag 22 april al lang geleden in hun agenda’s omcirkeld.
Vooral mannen tussen de 40 en 80 jaar en vaders met zonen weten de beurs in Budel te vinden. Bij veel bezoekers overheerst een gevoel van nostalgie. De beurs, voluit ‘Oldtimerbeurs van bromfietsen, motoren, scooters en onderdelen Hamont/Budel’,trok vorig jaar ongeveer drieduizend bezoekers.


Met ongeveer 150 handelaren is het evenement in Budel een de grootste brommer- en motorenbeurzen van het land. Twee jaar geleden werd de organisatie van het evenement overgenomen door Jos en Joey Saes.
“De standhouders komen uit alle windstreken, niet alleen uit Nederland en België, maar ook uit Frankrijk en Duitsland. Dat geldt overigens ook voor de bezoekers”, weet Joey Saes. Zijn vader Jos vult aan: “We hebben ook dit jaar weer duizenden kilometers gereden om overal bij soortgelijke beurzen te flyeren.”

Er zijn tweewielers en onderdelen verkrijgbaar van een breed scala aan merken, variërend van, Zundapp, Kreidler en Husqvarna tot Gillet, Norton en Solex. Veel merken die in Budel zijn vertegenwoordigd, bestaan niet meer. Daardoor is er veel vraag naar originele onderdelen. De echte diehards staan daarom op zondagmorgen al ruim van tevoren bij de ingang te wachten. “Als de poort wordt geopend, dan rennen ze het terrein op”, weet Jos.
Deze koopjesjagers en hobbyisten uit binnen- en buitenland kunnen een blik werpen op honderden brommers en motoren, en snuffelen tussen de meest uiteenlopende onderdelen, zoals bougies en motorblokken. Ook kledingstukken, gebruikte helmen, instructieboekjes en gereedschappen zijn verkrijgbaar tijdens de beurs.
Tussen prachtig opgepoetste klassiekers staan ook zogeheten schuurvondsten, dit zijn echte opknappertjes, roestige brommers en motoren die nauwelijks zijn onderhouden.

Ook de liefhebbers van gezelligheid komen aan hun trekken. Buiten de verkoop en demonstraties van oude brommers, motoren, scooters, oldtimers en onderdelen, zijn er verschillende gezellige drank- en eetstandjes op de beurs aan de Poelderstraat te vinden. Een dj zorgt voor de omlijstende muziek. Ook voor de allerkleinsten is er het nodige vermaak, zoals een springkussen.
De oldtimerbeurs aan de Poelderstraat in Budel is op zondag 22 april geopend van 09.30 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 6,- euro. Tot 14 jaar is de toegang gratis. De route naar het terrein wordt vanaf de snelweg aangegeven.
Meer info: www.oldtimerbeurs.be