Reünie van de St Annaschool

23-09-2018 18:17 - Ingezonden door Miranda Dekker-Hendriks - Foto Hammie Fotografie

Afgelopen zaterdagavond 15 september heeft er in Café-zaal De Wielerbaan een klasse reünie plaatsgevonden. Na zo’n 38 jaar ontmoette leerlingen van de toenmalige 6de klas van de St. Annaschool elkaar. Ook Juffrouw Vlassak was van de partij. Het begon allemaal in maart van dit jaar toen Miranda Dekker-Hendriks, een van de toenmalige leerlingen een oude klassenfoto op de Facebookgroep "Je bent Buullander als..." publiceerde. Reacties als “dat was nog eens een mooie tijd en is het niet tijd voor een reünie” waren het gevolg.

Na een beetje heen en weer gereageerd te hebben op het sociale netwerk kwamen Harold van Schijndel, John Govers, Marianne Vlassak-Verhoeven en Miranda Dekker-Hendriks op het idee om toch maar eens een avondje bij elkaar te komen om een en ander te bespreken. De datum werd gelijk geprikt. Ze besloten op zoek te gaan naar hun klasgenoten. Na ongeveer twee weken zoeken naar e-mailadressen en telefoonnummers hadden ze de groep nagenoeg bij elkaar en kon de eerste mail worden verzonden. Op enkelen na waren de klasgenoten laaiend enthousiast
en kon er begonnen worden met alle voorbereidingen. Zo zijn er herinneringsboekjes gemaakt, met daarin antwoorden van alle klasgenoten die hen gesteld werden. Over het hoe en nu in 2018. Ook met de vermeldingen dat de leerlingen nu opgeteld 1554 jaar oud zijn, de leerlingen totaal 51 kinderen hebben, 12 wonen nog in Budel, 1 in Budel-Schoot, 4 in Soerendonk, 2 in Gastel, 1 in Maarheeze, 2 in Hamont, 1 in Achel, 1 in Waalre, 1 in Luyksgestel, 1 in Eindhoven, 1 in Rosmalen, 1 in Utrecht, 1 in Riel, 1 in Alphen aan den Rijn, 1 in Rotterdam, 1 in Hoofddorp. Iedereen heeft op het einde van de avond een boekje meegekregen naar huis. De reünie werd gehouden in de Wielerbaan en het was van het begin tot het eind erg gezellig. Ook de leerlingen en leerkracht genoten ervan omdat sommigen elkaar al jaren niet meer hadden gezien. Johan Gerlag kwam nog met een mooi optreden over hoe het er vroeger aan toe ging bij de zusters op school. Hier kwamen bij sommigen de oude school gevoelens weer boven. Rond 2.30 uur was deze geslaagde avond ten einde, maar had nog uren mogen duren. De organisatie mag terugkijken op een prachtige reünie.