sv Budel verliest bij koploper Mierlo Hout

05-12-2017 10:16 - Ingezonden door Redactie

Naast de welbekende namen in de selectie van William Hoeymans, werd deze week gebruik gemaakt van JO19-1 speler Thijs van Geldorp. De 17-jarige middenvelder mocht zijn debuut gaan maken. Voor de rest waren er weinig verrassingen in de selectie van de hoofdtrainer. De geblesseerde spelers van de afgelopen weken waren nog altijd niet wedstrijdfit.

sv Budel begon sterk aan de wedstrijd bij koploper Mierlo Hout. De thuisploeg leek zelfs enigszins verbaasd over de aanvallende speelstijl van de Budelse ploeg. Na 10 minuten kwam sv Budel dan ook terecht op voorsprong nadat de Helmondse doelman een bal in zijn eigen doel had gewerkt. Niet veel later had sv Budel nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar helaas werden deze kansen niet benut. Halverwege de eerste helft herpakte Mierlo Hout zich en werd de thuisploeg sterker en sterker. sv Budel moest zich beperken tot het tegenhouden, maar tot aan de rust lukte dit goed.

Na rust opnieuw een sterker Mierlo Hout en uiteindelijk resulteerde dit na een uur spelen tot een treffer. Ook de 1-1 van dat moment was nog altijd een goed resultaat. Hoeymans moest in de tweede helft tweemaal verplicht wisselen: Jasper Beerten en Roy Claassen konden niet verder en moesten vervangen worden door Dennis Verstraeten en Mikel de Windt. Tien minuten voor tijd kwam Mierlo Hout op voorsprong, al werd er door assistent-scheidsrechter Dennis Maas gevlagd voor buitenspel. Ondanks een kleine discussie met de scheidsrechter besloot deze het doelpunt toe te kennen en niet veel later kwam Mierlo Hout op 3-1.

Ondanks dat sv Budel een goede wedstrijd speelde, bleef sv Budel met lege handen staan. Mierlo Hout was deze middag de betere ploeg en was een van de betere ploegen die sv Budel dit seizoen ontmoet heeft. Volgende week speelt sv Budel de thuiswedstrijd tegen runner-up Baarlo. De thuiswedstrijd begint in verband met de invallende duisternis al om 14.15 uur.