Koningsdag 2019: kleurt Maarheeze weer oranje?

16-05-2018 10:43 - Ingezonden door Redactie

Koningsdag 2018 hebben we nog maar nét achter de rug, dus waarom nú al aandacht voor Koningsdag 2019? De reden daarvoor is tweevoudig: allereerst omdat deze week bij alle Rabobank-leden weer een Rabobank Clubkas Campagne stempas bezorgd wordt, waarmee zij on-line sponsorgeld kunnen toewijzen aan het Oranjecomité Maarheeze. En daarnaast omdat het Oranjecomité op zoek is naar nieuwe bestuursleden die mét dat geld weer een net zo geslaagde Koningsdag-viering willen organiseren als dit jaar!

Een belangrijke bron van inkomsten waarmee Koningsdag georganiseerd kan worden, komt van sponsoren uit het lokale bedrijfsleven, en Rabobank is daar al vele jaren één van. Dankzij de steun van hun leden ontvangt het Oranjecomité elk jaar een mooi bedrag om dit te kunnen realiseren. Omdat het Oranjecomité geen leden of een andere ‘natuurlijke achterban’ heeft, en de toegang tot de activiteiten zo laagdrempelig mogelijk wil houden, is de afhankelijkheid van sponsorgeld heel groot. Dit jaar is de actieperiode daarvoor vervroegd, en gaat de Rabobank Clubkas Campagne al op dinsdag 8 mei van start. Het principe is eenvoudig: een totaalsom aan sponsorgeld wordt verdeeld onder alle verenigingen die zich hiervoor aangemeld hebben. De verdeling wordt afhankelijk gesteld van een verkiezing. Leden van Rabobank Weerterland en Cranendonck ontvangen deze week een uitnodiging en stemcode. Gedurende de stemperiode van 8 tot en met 23 mei kunnen ze online stemmen op de verenigingen of stichtingen, waarvan zij vinden dat die financiële ondersteuning verdienen. Het principe is daarbij eenvoudig: hoe meer stemmen – hoe meer ondersteuning.

Koningsdag in Maarheeze betekent een dag vol met feestelijke activiteiten voor zowel de kinderen uit Maarheeze als de senioren van Marishof. Het Oranjecomité, dat bestaat uit vijf leden, bereidt deze voor en krijgt op Koningsdag zelf ondersteuning van een veertigtal vrijwilligers. Samen met de afgevaardigden van de verenigen zorgen zij voor een goede begeleiding van de dag. Na een ‘dienstverband’ van meerdere jaren gaf eerder dit jaar een aantal comitéleden echter aan, het stokje voor volgend jaar over te willen dragen aan anderen. Doel is om een goede aansluiting te houden bij de doelgroep waarvoor de Koningsdagactiviteiten georganiseerd worden, en nieuwe ideeën en concepten ruim baan te geven. Wie helpt het Oranjecomité om Koningsdag 2019 te organiseren? Ben jij degene die zich herkent in dit doel, de mouwen hiervoor wel wil opstropen, en met frisse ideeën deze dag de komende jaren wil vormgeven? Stuur een mailbericht naar oranjecomitemaarheeze@gmail.com er wordt contact met je opgenomen. Ook voor aanvullende informatie kun je hier terecht, evenals op de site www.koningsdagmaarheeze.nl en facebook-pagina @oranjecomitemaarheeze.