Mareser boerenbruiloft

12-01-2018 11:42 - Ingezonden door Redactie

Langzaamaan nadert voor Gerard Reiling en Lizet Snoeijen uit Maarheeze de Grote Dag: op zaterdag 13 januari geven zij elkaar tijdens de boerenbruiloftsceremonie het ja-woord ten overstaan van (een nieuwe) mijnheer pastoor én alle toegestroomde aanwezigen, waarna zij in de onecht verbonden zullen zijn.

Na een gezellige koffietafel met genodigde familie, vrienden en kennissen waarvoor de boerenbruidegom Gerard in stijl zijn boerenbruid Lizet op gaat halen, zullen zij om 20:00 u in vol ornaat de grote zaal van De Smeltkroes betreden. Hier zal de pastoor van dienst na een stichtelijk woord en in het bijzijn van de getuigen zijn zegen geven aan het huwelijk, mits de aanwezigen hier geen bezwaren tegen hebben die dit in de weg staan; elk jaar toch weer een ‘spannend’ moment! Aansluitend recipieert het kersverse paar en start het Boerenbal, wat ongetwijfeld net als voorgaande jaren tot in de kleine uurtjes zal duren.

Alle Muuzevangers en Muuzevangerinnekes worden van harte uitgenodigd om bij dit agrarisch getinte spektakel aanwezig te zijn, waarbij gepaste kleding gewenst is. Als je een cadeau aan het boerenbruidspaar wilt overhandigen, verzoeken we je om géén levende have te schenken.