Nieuwjaarsconcert Poort van Brabant

14-01-2018 09:00 - Ingezonden door Redactie - Foto LightTone - Toon van Hunsel

Zaterdagavond 6 januari heeft een volle Smeltkroes kunnen genieten van het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging De Poort van Brabant.

De presentatie was in handen van de enthousiaste Yildiz de Koning. De spits werd afgebeten door ‘Het Klein Orkest’. Hierin spelen voornamelijk startende muzikanten. Onder leiding van Henk van Moorsel brachten ze mooie, vaak herkenbare nummers ten gehore. Daarna was het koor ‘Port Vocalis’ aan de beurt. De nieuwe dirigente Sophie de Ruijter gaf meteen haar visitekaartje af door de koorleden niet op het podium maar vanuit de zaal het eerste nummer te laten zingen. Na de pauze was het groot orkest, onder leiding van Patrick van Zutphen, aan de beurt. Een mix van klassiek, licht en pop werd met verve gebracht. Vooral ‘Noach’s ark’ werd zeer goed ontvangen. Een hoofdrol was weggelegd voor 2 solisten uit het orkest. Yfke Gielen soleerde op bugel bij het nummer Rhapsody, een daverend applaus was haar beloning. Even later verraste Stan Valkenburg het publiek op de vibrafoon o.a. met het nummer ‘A tribute to Lionel’.

Door voorzitter Andre Cardinaal werden 3 leden van de vereniging onderscheiden met de insigne van de muziekbond. Dit vanwege hun 25 jarig lidmaatschap van het fanfareorkest.  Alle 3 bleken ze behalve hun muzikale bijdrage ook op andere gebieden zeer verdienstelijk te zijn voor hun club. Zowel Sanne de Bruijne, Martie den Dekker als Ted Goossens zijn zeer betrokken bij de Maarheezer Muziekvereniging. De heer John Claassen werd als vrijwilliger van het jaar in het zonnetje gezet. Als coördinator “papier-ophalen” weet hij maandelijks alles weer op de rit te krijgen om in heel Maarheeze het papier te verzamelen. De avond werd afgesloten met een afterparty, waar de leden van de vereniging en de bezoekers gezellig konden napraten en elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar konden overbrengen.