Vrouwkes Oonlie 2018: Nieuwe dames, nieuwe wetten!

17-04-2018 09:18 - Ingezonden door Redactie

Het kon na de succesvolle editie van Vrouwkes Oonlie in 2017 natuurlijk niet uitblijven: er móest een reprise komen! Op zaterdagavond 12 mei (de dag voor Moederdag) zal De Smeltkroes daarom opnieuw een avondje theater bieden vol muziek, cabaret en entertainment. Maar dan wel ‘vrouwkes oonlie’…

In 2017 pakten een aantal dames die actief waren in de groep Verse Vis & Lingerie na twintig jaar de draad weer op, en organiseerden de opvolger van “Le Soir Féminin”. Het werd de eerste editie van Vrouwkes Oonlie, met als subtitel “20 Rimpels Later”. Met een gevarieerd programma wisten zij meteen De Smeltkroes weer volledig uit te verkopen, net als in hun eerdere gloriejaren. Een beter bewijs van de kracht van het concept kon niet geleverd worden: een theateravond georganiseerd door en voor vrouwen, bleek – nog steeds – een schot in de roos. Geen wonder dat na afloop menig bezoekster aangaf bij een volgende Vrouwkes Oonlie avond maar weer al te graag van de partij te zijn!

Dit signaal werd opgepikt door een nieuwe groep die zich aanmeldde om de organisatie van Vrouwkes Oonlie over te nemen, toen de dames van Verse Vis & Lingerie aangaven dat hun bemoeienis éénmalig zou zijn. En met resultaat! Opnieuw staat er tijdens Vrouwkes Oonlie 2018 een keur aan regionale artiesten en acts op het programma, dat dit jaar als ondertitel heeft “Nieuwe dames, nieuwe wetten”. Wat dat inhoudt? Een avond met acts vol humor en muziek – en soms een tikkie ondeugend… Wat te denken van Zes Kir Nix, de Heezer cabaretgroep die al meer dan tien jaar staat voor “visueel, fysiek, bizar, humoristisch en meeslepend spektakel”? Of Berry Knapen, van beroep absurdist? Of het Van Binsbergen Trio, de vier (!) ongekroonde Koningen van het Levenslied? En dat is nog maar een tipje van de sluier, op de site www.vrouwkesoonlie.nl staat het volledige programma voor deze avond vermeld.

Deze avond vol amusement vindt plaats op zaterdag 12 mei in De Smeltkroes en start om 20:30 u. Kaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar bij BL3ND (Smits van Oyenlaan 1, Maarheeze) of online via de site www.vrouwkesoonlie.nl. Volg Vrouwkes Oonlie ook op Facebook via @vrouwkesoonlie voor het meest actuele nieuws. Tot slot, en wellicht overbodig: de heren mogen deze avond gewoon thuisblijven!

Michel Malschaert heeft tijdens zijn optreden vorig jaar een onderonsje met één van de bezoekers