vv Maarheeze twee keer onderuit

14-05-2018 19:32 - Ingezonden door Redactie - Foto's Mieke Mulder

In het dubbel-programma rond Hemelvaart is Maarheeze twee keer hard onderuit gegaan. Op Hemelvaartsdag werd uit bij IVO met 4-1 verloren en op zondag liet Merefeldia Maarheeze alle hoeken van het veld zien en nam met een 0-6 overwinning de 3 punten mee naar Nederweert.

Op Hemelvaartsdag werd naar Velden afgereisd om tegen IVO nog een laatste maal te proberen om klassebehoud veilig te stellen. Na de recente 2-0 thuisoverwinning op IVO zouden hier immers kansen liggen om andermaal 3 punten mee naar Maarheeze te nemen. Deze gedachtegang viel echter al voor de rust in duigen. Op het erbarmelijk slechte veld van IVO kwam Maarheeze in de beginfase weliswaar op achterstand maar die werd na 37 minuten ongedaan gemaakt door een doelpunt van Robin van Vuurden. Nog voor rust gaf Maarheeze echter de regie volledig uit handen door individuele fouten waardoor IVO de 2-1 en 3-1 voorsprong liet aantekenen. Na de rust heeft Maarheeze de rug niet meer kunnen rechten en verloor het de wedstrijd op basis van inzet met maar liefst 4-1.

Op zondag wachtte de thuiswedstrijd tegen Merefeldia uit Nederweert waarbij voor Maarheeze ieder punt kostbaar zou zijn in de strijd om klassebehoud. Na een snelle openingsfase waarbij Maarheeze en Merefeldia beiden lieten zien voor de winst te willen gaan werd Maarheeze in de 7e minuut door een magnifieke omhaal van Merefeldiaan Jay Stals op een 0-1 achterstand gezet. Toen vervolgens in de 13e minuut knullig balverlies in de defensie van Maarheeze de 0-2 inleidde zakte bij Maarheeze al snel de moed in de schoenen. Merefeldia pakte de controle in de wedstrijd en gaf Maarheeze voetballes. In achtereenvolgens de 24e, 27e en 35e minuut werd Maarheeze nog voor rust op een 0-5 achterstand gezet.?Na de rust nam Merefeldia zichtbaar gas terug en na de 0-6 in de 61e minuut vonden de mannen uit Nederweert het wel genoeg.

Doordat de directe concurrenten FC Venlo en sc Helmondia ook niet tot overwinningen kwamen blijft de stand onderin ongewijzigd met nog 2 wedstrijden te gaan. FC Venlo staat op de laatste plaats met 5 punten achterstand op Maarheeze. Bij deze stand degradeert FC Venlo rechtstreeks naar de 4e klasse en zullen Maarheeze en Helmondia via promotie/degradatiewedstrijden moeten strijden in de nacompetitie voor klassebehoud.
Komende week wacht op Pinksterzondag de uitwedstrijd bij MVC’19 uit Maasbree en in de laatste wedstrijd op zondag 27 mei ontvangt Maarheeze thuis hekkensluiter FC Venlo.

Deze foto's bij de thuiswedstrijd zijn gemaakt door Mieke Mulder.