Wout Poels & Niki Terpstra aan de start van de Mijl van Mares!

03-08-2018 15:15 - Ingezonden door Redactie

Vol trots meldt de organisatie, dat op zaterdag 4 augustus niemand minder dan Wout Poels & Niki Terpstra aan de start zullen verschijnen van de 57e Mijl van Mares. En jij kunt ze gratis live bekijken.

Wout Poels, van de Sky-ploeg, reed afgelopen Tour in dienst van Froome en Thomas. Deze sympathieke Limburger was al eerder deelnemer bij De Mijl. Vijf jaar geleden won hij , de extreem warme 52eeditie van de wielerwedstrijd in Maarheeze. In 2016 won hij de aansprekende Belgische klassieker Luik-Bastenaken-Luik en dit jaar behaalde hij in de Giro een verdienstelijke 12eplaats in het eindklassement.
Niki Terpstra, rijdend voor het Belgische Quick-Steps Floors, was ook al eerder bij de Mijl van Mares te bewonderen. En dit voorjaar, op 1 april (geen grap), was hij nog de glorieuze winnaar van de meest prestigieuze wielerklassieker van België: de Ronde van Vlaanderen. Ook won hij dit jaar de E3 Harelbeke en we hebben zijn overwinning van Parijs-Roubaix in 2014 nog op ons netvlies staan.
Deze vedetten zullen rond de klok van 19:00 gehuldigd worden. Hierna zullen de professionals van start gaan in het spectaculaire Omnium, die De Mijl sinds vorig jaar organiseert; eerst een afvalkoers, gevolgd door een puntenkoers.

Bestuurslid André Kraaijvanger is op dit moment druk in onderhandeling met wielermakelaars om een moooi rennersveld naar Maarheeze te halen. Er lopen nog wel onderhandelingen met diverse nationale en internationale wielrenners. Wel kunnen wel alvast melden dat Brian van Goethem van Roompot-Nederlandse Loterij (liet zich dit voorjaar meermalen in de kopgroep van enkele voorjaarsklassiekers zien) en Kenny Nijsen reeds hun handtekening hebben gezet. Deze laatste is winnaar van de zogenaamde “Wattmeister 2018” geworden, waarmee hij een stagecontract van Team Katusha-Alpecin heeft afgedwongen.

Maar de Mijl van Mares is méér dan een professionele wielerkoers. Het programma van De Mijl begint ’s middags om 14:00. Het FIETSEN kun je beleven in de diverse wielerwedstrijden. De FUN is op het Jan Verheesplein. Voor de jeugd is dit omgetoverd tot het Revandoverhuur Kinderplein, dat dit jaar ook nog eens prachtig zal worden versierd met ballonnencreaties van Darkness Entertainment. Maar ook de Foodtrucks en de DJ op dit plein zullen bijdragen aan de FUN. En wil je hier, onder de schaduw van de bomen de wielerwedstrijden volgen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.
Het FEESTEN kan in de grote feesttent aan de Stationsstraat, waar al vanaf 18:00 live muziek is. En als extra service is de voetbalwedstrijd om de Johan Cruijf-schaal op een groot scherm te volgen.

Wil je weten wie er aan de start verschijnen? Of ben je nieuwsgierig naar verdere info over het gevarieerde programma? Check www.mijlvanmares.nl.