Maatjesproject Cranendonck

13-03-2018 11:00 - Ingezonden door Redactie

Het maatjesproject organiseert contact tussen vrijwilligers en mensen die behoefte hebben aan een maatje. Er wordt een vrijwilliger gekoppeld aan iemand die (tijdelijk) behoefte heeft aan ondersteuning. Ondersteuning om bepaalde zaken in het leven (weer) op te pakken. Het Maatjesproject is breed opgezet, dit betekent dat het zich richt op alle doelgroepen. Hieronder lees je het verhaal van een van de koppelingen.

Anne (41) had na een moeilijke en drukke periode weer behoefte aan rust en structuur. Ze kwam zelfstandig al heel ver. Maar de administratie bleef ze uitstellen, want zo zegt ze zelf ‘Papier loopt niet weg’. Totdat ze werd doorverwezen naar het Maatjesproject van de Vrijwilligerscentrale Cranendonck. Binnen het Maatjesproject werd Anne gekoppeld aan Jacqueline (39). Jacqueline is betrokken bij het maatjesproject als vrijwillige budgetcoach om mensen te helpen met hun administratie.

Anne en Jacqueline spreken wekelijks af. Ze ordenen dan samen de administratie van Anne en ondertussen maken ze een gezellig praatje.  Anne heeft van Jacqueline geleerd om op te ruimen en het belang van dingen bewaren, iets wat Anne soms nog lastig vond. Ze zijn sinds september 2017 gekoppeld aan elkaar en zijn al een heel eind op weg. Ze hebben inmiddels al 10 klappers weggewerkt. Dit geeft Anne rust en ruimte, zowel figuurlijk in haar hoofd als letterlijk in haar huis. Jacqueline geeft aan dat je er als vrijwilliger ook veel voor terug krijgt én leert er natuurlijk mensen door kennen.

Heb jij ook behoefte aan (tijdelijke) ondersteuning? Of wil je graag iemand helpen met bepaalde zaken in het leven (weer) op te pakken? Neem dan contact op met de coördinator van het Maatjesproject, Imke Gijsen via +31613247011 of imkegijsen@cordaadwelzijn.nl. Dan wordt er een intake gepland met de vrijwillig coördinator.