Mobiele ruiltuin van Kom er in Soerendonk

12-07-2018 11:12 - Ingezonden door Redactie

De een heeft een grote tuin en te veel planten. Een ander kan zijn tuin niet meer zo goed onderhouden en wenst een onderhoudsvriendelijk tuin. Weer een ander heeft onvoldoende middelen om wat plantjes aan te schaffen om zijn tuin wat op te fleuren.
Tuinieren was je hobby maar door je beperkingen of ouderdom kun je je hobby niet meer uitoefenen. Jongeren hebben niet zo’n ervaring met tuinieren en zouden van de ouderen wat kunnen leren. En wat is er dan mooier om deze mensen met elkaar in contact te brengen. Hiervoor start Kom er in met een mobiele ruiltuin. De voorbereidingen zijn al in gang gezet. Hebt u vaste plantjes te veel of bodembedekkers en weet u niet wat u er mee moet? Breng ze dan naar ons toe. Misschien vindt u bij ons weer wat dat u kunt gebruiken.
Zo hebben we al wat groenten ontvangen. Voor de een teveel waar een ander weer blij mee is. Een aantal tuinliefhebbers kunnen weer nieuwe stekjes planten om te ruilen.
Gezelligheid en contact is natuurlijk het belangrijkste. Kunt u ons helpen, dan loopt u eens binnen. Natuurlijk mag u voor het meenemen van producten altijd een vrijwillige bijdrage in de bus stoppen. Hier kunnen we bijvoorbeeld weer nieuwe potgrond van kopen.
Hebt u nog een leuk idee of een zelfgemaakt product wat prima zou passen bij deze activiteit horen we dit ook graag.