Achel VV gelijk tegen  E. Maasmechelen a.d. Maas 2-2

22-02-2019 09:34 - Ingezonden door Redactie

Een uur lang wervelde een uitstekend groen-wit over de bezoekers van Maasmechelen. Het resulteerde in een reeks kansen en die leverden 2 doelpunten op. Tot vijf minuten voor tijd leek dit ruim voldoende voor alweer een gouden driepunter in de strijd om het behoud. Maar in een onwaarschijnlijk slot gaf de thuisploeg een zekere overwinning nog uit handen en moest het uiteindelijk vrede nemen met één puntje.

Een splijtende pas (10’) van Kevin Wielockx lanceerde op links de snelle Niels Vandebroek,die naar binnen kapte en zijn schot door een voetveeg van de bezoekende doelman gered zag. Het startsein van een uitstekende eerste helft van de thuisploeg. Amper één minuut later was het de beurt aan Johnny Bekaert die zich vrijmaakte in de rechthoek maar opnieuw redde doelman Roex. Enkele minuten later bracht Jonas Van Der Wiel opnieuw Niels Vandebroek met een steekpasje alleen voor doel en ditmaal stond de verdiende voorsprong wel op het scorebord (14’ 1-0). Maarten Brecko bracht redding op een gevaarlijke vrije trap en voor de rest was het de thuisploeg die de kansen opstapelde maar zowel Niels Vandebroek (op het gezicht van de keeper), als Jan Smolders en Glen Huibers slaagden er niet in om één van de talrijke mogelijkheden te verzilveren.
Kort na de koffie verdubbelde groen-wit al snel haar voorsprong : Jasper Vandebroek sneed op rechts door de bezoekende verdediging en zijn voorzet werd door inlopende broer Niels via de onderkant van de lat tegen de netten geduwd (50’ 2-0). Een dominante thuisploeg leek haar schaapjes op het droge te hebben tegen een bezoekende ploeg die op enkele vrije trappen en hoekschoppen na nauwelijks in de buurt van doelman Brecko geraakte. Maar ook bij groen-wit verdween de scherpte uit de acties en toen de ingevallen Truscelli 2 minuten voor tijd uit een halve omhaal de aansluitingstreffer scoorde (88’ 2-1), sloeg de paniek toe bij de thuisploeg. Even leek het erop dat de voetbalgoden nog aan de zijde van de thuisploeg stonden (schot en vrije trap van de bezoekers op de paal in 2 minuten) maar in de allerlaatste minuut van de toegevoegde speeltijd (94’) kreeg de thuisploeg alsnog het deksel op de neus toen Maasmechelaar Panis na geharrewar voor doel alsnog de gelijkmaker tegen de touwen kon trappen. De olgende wedstrijd is op zaterdag 23 februari  om 19.30 uur. Dan speelt K. Achel VV tegen Herk De Stad FC.