Davy Weltens nieuwe stadsprins Teutepeuters

07-02-2019 15:47 - Ingezonden door Redactie

Zaterdag 02 februari vond de 36e Prinsenpronkzitting plaats in De Posthoorn. Voor een bomvolle zaal en een enthousiast publiek startte de avond met het in de bloemetjes zetten van lid en Oud Prins Leike Pinxten.
Leike vierde zijn 3x11-jarig jubileum bij SCV De Teutepeuters. Als erkenning werd hem ook de “Orde van Verdienste” uitgereikt en werd hem de titel van “Ere Rustende Zwaluw” verleend. Op het programma stonden onder meer nog Hans Keeris (buut), De Teutedames (showdans), Erwin Damen (Stand-Up), Armand Schreurs (Poppentheater), De Kletskup (zang), Dieter Koblenz (zang) en De Limaros (gardedans). Burgemeester Rik Rijcken kreeg de medaille van nieuwe “Opperteut” overhandigd van Vorst Noël I. Het orgelpunt was de aanstelling van de 56e Stadsprins. Deze werd door de Oud-Prinsen onder begeleiding van de gepaste muziek door De Posthoorn opgebracht. De nieuwe stadsprins zat verborgen in een hele grote steek. Dit was een identieke kopie, maar vele maten groter dan de steek van de vereniging. De steek was gemaakt door de jubilaris Leike Pinxten. De spanning werd nog even opgebouwd, maar dan volgde de onthulling door Opperteut Rik en Vorst Noël.

Als nieuwe Stadsprins kwam Prins Davy II tevoorschijn.  Hij zal regeren in de “Orde van de Onderwie-ezer”. Davy Weltens is gehuwd met Kim Maes, is 38 jaar en vader van zoontje Senne (9 jaar). In het dagelijkse leven is Davy leraar houtbewerking op het St.Janscollege te Maaseik. Hij maakt ook deel uit van “CV Goe Gemengd”, vorig jaar nog winnaar van de wisseltrofee “Het zilveren Teuteschild”. Als hobby is Davy jeugdtrainer bij voetbalclub KFC Hamont 99 (U12).