Maarheezer gilde en kermis. Een elkaar versterkende traditie

13-07-2018 10:59 - Ingezonden door Redactie

Zaterdag 14 juli om 19.00 uur zal het Gilde St. Joris - St. Barbara samen met burgemeester De Wijkerslooth de Maarheezer kermis openen. Het gilde geeft een vendeldemonstratie op het kermisterrein. Begeleid door de bazuinblazers en tamboers zullen de vendeliers hun slagen slaan. Hierna zal burgemeester met een speech de kermis openen. Het gilde nodigt u uit om bij deze opening aanwezig te zijn en wensen iedereen een prettige kermis toe.

Op kermisdinsdag 17 juli vindt weer het kermisschieten plaats. Vanaf 13.30 uur is iedereen, jong en oud, van harte welkom op het gildeterrein gelegen op sportpark De Romrijten. Alweer voor de 34e keer vindt dit prachtige evenement plaats. Voor diegenen die dit nog nooit hebben meegemaakt een aanrader. Voor wie het eerder meemaakte een must! Breng uw vrienden mee. Na geoefend te hebben op puisten, wordt de kermisvogel geplaatst. Wie  wordt de kermiskoning(in) 2018? Hij of zij mag, naast de eeuwige roem, de mooie wisseltrofee en een leuke attentie in ontvangst nemen. Deelnemen kost € 3. Schutters dienen zich te legitimeren.
Meeschieten is niet verplicht maar wel spannend. Genietend van gezellig gezelschap, een hapje en een drankje, heerlijke live muziek in een prettige, schaduwrijke omgeving en relaxte sfeer, zult u zich geen moment vervelen. Voor de jongeren is een springkussen aanwezig en zij kunnen heerlijk voetballen en ravotten. De Tour de France kan men volgen op een groot scherm en voor de kaarters liggen de kaarten klaar. Na afloop (18.00 uur) worden leuke prijzen, waaronder twee halve varkens, verloot bij café ‘t Hof. Dit jaar wordt een extra prijs ter beschikking gesteld door het gilde. Deze wordt verloot onder de schutters die het laatste stukje van een (oefen)puist naar beneden hebben geschoten.
Wilt u er bij horen in Maarheeze, dan mag u dit niet missen!  Het lidmaatschap van het gilde is een waardevolle (vrije)tijdbesteding. Meld u aan als lid! Zie ook de website: www.gildemaarheeze.nl