Lago Pelt Dommelslag maakt zich op voor de toekomst

14-07-2018 11:02 - Ingezonden door Redactie

Lago Pelt Dommelslag investeert in een bijkomende glijbaan en een systeem voor drenkelingendetectie. De kosten daarvoor worden geraamd op  650 000 euro. Een dergelijke investering is voorzien in de concessieovereenkomst uit 2001 tussen private uitbater S&R Pelt (vandaag Lago Pelt Dommelslag) en publieke partner DV Pelt  (de gemeenten Overpelt en Neerpelt). Meteen wordt deze overeenkomst met 15 jaar verlengd, waardoor deze loopt tot 2046, een unicum in België. Het zwemparadijs opende op 25 juni 2003 als eerste project van publiek-private samenwerking op het gebied van sport in Vlaanderen. Nu is Lago Pelt Dommelslag het eerste PPS zwembad met een looptijd van 45 jaar. Lago Pelt Dommelslag en DV Pelt willen zich op deze manier wapenen voor de toekomst en zich positioneren in het groeiende aanbod in de regio.

De Lago-groep installeert niet alleen in Pelt maar in al haar zwembaden een AngelEye-drenkelingendetectiesysteem. Het systeem is een ware innovatie. Camera’s in het sportbad detecteren wanneer een voorwerp gedurende een bepaalde tijd stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de redders. Zij krijgen een alarm én de betreffende locatie door.  Deze camera’s betekenen een extra tool voor de redders, maar vervangen ze in geen geval.

Lago Pelt Dommelslag investeert niet alleen in veiligheid, maar ook in attractiviteit. Het complex heeft al een grote familiale bandenglijbaan, maar er komt nog een spectaculaire “adrenaline” glijbaan bij.  Het zal een unieke glijbaan worden voor de regio, waarbij je het tegen elkaar kan opnemen om de snelste tijd neer te zetten.

Voor de investering zal Lago Pelt Dommelslag een lening aangaan. De beide gemeenten – straks fusiegemeente Pelt – zullen hiervoor garantie bieden. Gezien deze investeringen, is het ook aangewezen om de concessieovereenkomst met 15 jaar te verlengen. De bestaande overeenkomst zou aflopen op 20 december 2031. Nu wordt de duur verlengd tot eind 2046. Deze concessieverlenging bevestigt ook opnieuw de positieve samenwerking tussen de Lago-groep en haar opdrachtgever DV Pelt.

Dommelslag heeft zich altijd gepositioneerd als zwemparadijs op maat van het hele gezin. De bijkomende investeringen moeten deze positie nog versterken: Dommelslag staat garant voor een ontspannende dag vakantie voor het hele gezin.