Internationale Taptoe is startschot van muzikaal Pinksterweekend

14-05-2018 18:14 - Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 19 mei wordt het Marktplein in Hamont weer omgetoverd tot een openlucht schouwburg voor de Internationale Taptoe die de spetterende ouverture vormt van het driedaagse muziekfestival.

In totaal zullen maar liefst 11 muziekkorpsen optreden op het marktplein dat voor de gelegenheid weer omgetoverd wordt tot een echte openluchtmuziekarena. De taptoe is een echt een show- en lichtspektakel, met gevarieerde muziek: gaande van militaire marsmuziek tot popsongs en filmmuziek... voor elk wat wils dus. Niet alleen muziek komt aan bod, ook dans en visueel spektakel staan op het taptoemenu dit jaar. De Internationale Taptoe start om 18.00 uur met een voorprogramma door lokale én internationale bands. Voor het hoofdprogramma staan meer dan 400 muzikanten borg voor een populair en zeer hoogstaand non-stop programma. De korpsen die aantreden, behoren tot het kruim van showkorpsen in de Lage Landen.

Ook het Trompetterkorps van het Koninklijke Escorte zal te zien zijn, wat op zich heel bijzonder is. Maar ook de andere korpsen mogen als echte wereldtoppers beschouwd worden: Spielmannszug Hattedt (D), Spielmannszug Rödemis uit Husum (D), Fanfarenzug uit Strausberg (D), Fanfarenzug uit Dresden (D), Red Hackle Pipe Band and Dancers uit Antwerpen (B), Musikkapelle Nauders uit Nauders (A), Show- and Marchingband MVB uit Maastricht (Nl) en Show- and Marchingband AMIGO uit Leiden. Natuurlijk mag de lokale toets niet ontbreken want ook dit jaar kunnen de toeschouwers genieten van een optreden van de Koninklijke Fanfare en Drumband De Eendracht uit Hamont-Lo. Dit jaar verwelkomt de organisatie weer de Bicycle Showband Crescendo uit Opende (Nl) als één van de muzikale toppers van het programma. In razend tempo fietsen de muzikanten rakelings langs elkaar door terwijl ze onverstoord verder musiceren. De finale van de taptoe belooft wederom voor spectaculaire muzikale momenten te zorgen met o.a. een ‘massed band’-uitvoering door de piperband en alle andere orkesten tezamen.

Een toegangsticket voor de Internationale Taptoe kost €18,00, en is verkrijgbaar aan de dagkassa’s rondom het marktplein. Wel even opletten : tickets in voorverkoop aangekocht geven geen recht op een gereserveerde plaats. Wil je een zitje op de tribune (met uitzondering van de voorbehouden plaatsen voor de genodigden en de sponsors) dan betaal je aan de tribunes nog een toeslag van €5,00
Voor meer info kan je een kijkje nemen op www.marsenshow.be of mailen naar info@marsenshow.be