KFC Hamont klopt Lindelhoeven

13-11-2017 09:49 - Ingezonden door Redactie

De wedstrijd tussen KFC Hamont 99 en Lindelhoeven VV staat in het teken van eerherstel. Hamont verloor vorig weekend de wedstrijd om de periodetitel in Reppel, Lindelhoeven kreeg op eigen terrein een stevige pandoering van promovendus Eksel. Bij KFC staat een wederoptredende Stan Hunnekens linksachter. Dieter Bollen loopt er na een schorsingsdag weer bij, in de spits.

De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers, captain Jonas Meus ziet evenwel zijn schot afgeblokt. Aan de overzijde trekt verdediger Daan Theuwis onnodig aan de noodrem, hij haalt Dieter Bollen neer en krijgt terecht rood van ref Boelen. De daarop volgende vrije trap van Brecht Geelen scheert nipt naast de kruising.
Lindelhoeven moet dan nog 80 minuten verder met een man minder en trekt zich terug op eigen helft. Hamont heeft veldoverwicht maar doet er initieel weinig mee. Sabri Zurel ziet na twintig minuten een kopbal van de lijn gekeerd door een VV-verdediger. Een plaatsbal van Marnix Duisters gaat via een Pelts been in corner. Toch komt de thuisploeg op voorsprong: Sabri Zurel kopt op hoekschop de bal van bij de tweede paal in doel.
Als Jeroen Goossens op tien minuten van de onderbreking de kwieke Gert Meus tegen de vlakte tackelt, schreeuwen de bezoekers om een rode kaart. Raf Boelen houdt het terecht bij geel: dit was geen doorgebroken speler aangezien er centraal nog KFC-spelers liepen. Thuisdoelman Marnick Emmers heeft moeite met de vrije trap van Jonas Meus, maar kan uiteindelijk in hoekschop werken.
Ruststand is zo 1-0.
Na de onderbreking duurt het wel twintig minuten eer er gevaar te noteren valt. Dieter Bollen wordt centraal diep gestuurd, keeper Devrindt redt met de voeten.
Vijf minuten later moet hij zich toch gewonnen geven. Brecht Geelen wordt het straatje ingestuurd, hij neemt de bal fraai mee en plaatst de 2-0 via de paal in doel. Nog eens 5 minuten later scoort Marnick Duisters een fan-tas-tisch doelpunt: een afvallende bal wordt vol op de slof genomen en de 3-0 schroeit het zijnet bij de verste paal.
Beide doelmannen moeten in de slotfase nog ingrijpen op pogingen van respectievelijk bezoeker Jelle Vrees en thuisspeler Jeroen Goossens. De 4-0 eindstand wordt door Nick Maes vastgelegd, na een assist van Sabri Zurel.
Hamont wint zo (enigszins overdreven) ruim van een verdienstelijk Lindelhoeven. En het start aldus prima aan de tweede periode van deze competitie. Volgende zondag wacht de korte trip naar Grote Heide, waar Lode Thirion en Ben Kees tot vorig seizoen aan de slag waren.

Verslag: Koen Tijskens - Foto MvG