KFC Hamont verslaat K.St. Elen

14-09-2018 11:50 - Ingezonden door Redactie - Koen Tijskens

Op zaterdag 8 september worden alle teams van KFC Hamont 99 aan het thuispubliek voorgesteld: enkele honderden voetballers en voetbalsters passeren de revue, luid toegejuicht door ouders en supporters. Daarna is het aan het fanionelftal om de goede prestatie van de eerste speeldag te bevestigen. Tegenstander is Standard Elen, dat op de openingsdag ook met 3-0 won. De bezoekers worden gecoacht door Tony Heylen, in een ver verleden ook T1 bij KFC Hamont 99.
Beide teams versieren in de openingsminuten al een kansje, maar het zijn de geel-blauwen die de score openen. Naim Latifaj dropt de bal perfect in de loop van Yves Palmans die de thuisdoelman verslaat: 0-1 na 8 minuten.
De wedstrijd golft goed heen en weer: de bezoekende goalie heeft een kattensprong nodig om een poging van Nick Maes uit zijn doel te ranselen. Een poging van Joren Vrijsen gaat nipt over de dwarsligger.
Halfweg de eerste helft poort Joren zijn directe tegenstander en brengt de bal voor doel; Ferren Peeters scoort met een lage schuiver fraai de 1-1.
Jarne Stelten behoudt zijn team voor een nieuwe achterstand: de redding op de kopbal van Nick Schoeters mag gezien worden.
De rest van de eerste helft noteren we voornamelijk veel overtredingen, de gelijke stand blijft staan tot aan de koffie.
Kort na de pauze schreeft de bezoekende aanhang om een rode kaart als Jordy Gielen tegen de grond gaat in een duel met een KFC-verdediger. Er wordt geen fout gefloten. Tien minuten na de onderbreking wordt de bal van op rechts voor het Elense doel getrapt. Nick Maes kan er net niet bij, maar bij de tweede paal staat linkshalf Stijn Nullens paraat om de bal keihard in de kruising te rammen: een heerlijke 2-1.
Joren Vrijsen is intussen vervangen met een hoofdwonde, Sabri Zurel neemt zijn plaats in. Ferren Peeters en Ricardo Kessels stuiten nog op keeper Bollen, het blijft spannend.
Een kwartiertje voor tijd wordt Ferren Peeters onder de zoden gewerkt binnen de 16, de bal gaat terecht op de stip. Ricardo Kessels neemt zijn kans waar om zijn derde doelpunt van de nog jonge competitie te scoren: 3-1.
Elen geeft de strijd niet op en blijft op zoek naar de aansluitingstreffer. Die wordt op een presenteerblaadje aangereikt als ref Capiot in de 89e minuut een strafschop fluit. Het thuispubliek begrijpt niet waar dit vandaan komt, maar dat laat spits Schoonbroodt koud: hij scoort de 3-2.
En dan begint een hele lange toegevoegde tijd. Het spel heeft inderdaad even stilgelegen bij de blessure van Joren Vrijsen, en er zijn een aantal wissels geweest. Toch stuit ongeveer 10 minuten extra time op heel veel onbegrip bij de KFC-supporters. Al heeft de thuisploeg dan toch nog de beste kans op de counter, maar zowel Nick Maes als Ricardo Kessels vinden de netten niet meer.
Hamont behaalt een hardbevochten zege na een wedstrijd die door beide teams met veel inzet gespeeld is. Het staat zo met een fraaie 6 op 6 aan de leiding van het klassement.
Op zondag 16 september wacht de uitmatch bij Turkse FC. Daar werd de voorbije 2 seizoen telkens gewonnen. Hopelijk lukt dat nu ook weer.

Verslag: Koen Tijskens
Foto www.kfchamont99.be