KFC verliest bij hekkensluiter

05-12-2017 10:14 - Ingezonden door Redactie

Op de eerste winteravond van dit seizoen maakte KFC de verplaatsing naar St Elen. De thuisploeg, die voor het seizoen de eindronde ambiëerde, had na 13 wedstrijden 6 punten verzameld en stond daarmee op de laatste plaats. Deze verplaatsing leek dan ook een haalbare kaart.
Het wedstrijdbegin, met meer balbezit voor de thuisploeg, bracht geen gevaar op. Na goed 20 minuten spelen werd Liam Peeters in het strafschopgebied foutief afgestopt. Nick Maes schoot echter de strafschop binnen het bereik van de doelman. KFC groeide in de wedstrijd, maar creëerde te weinig.
In de 35ste minuut mag Tom Cox ongestraft een overtreding maken. Van de verwarring maakte Thibaut Schoonbroodt gebruik om te scoren.  Thibaut is een ervaren speler en heeft gespeeld FC Neeroeteren, Sp Hasselt, E Termien en Rc Peer.
Na de koffie verving Dieter Bollen Brecht Geelen. En Dieter kwam tweemaal alleen voor de doelman. De afwerking stond echter niet op punt. De thuisploeg gebruikte alle middelen om tijd te winnen. KFC speelde te slordig om veel kansen te kunnen uitspelen. En zo bleef de thuisploeg nog vrij makkelijk overeind.
De treffer kwam voort uit een scheidsrechterlijke vergissing, maar KFC speelde ook te slecht om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Ex-KFC trainer Tony Heylen triomfeerde dan ook en mocht een tweede overwinning voor dit seizoen op zijn palmares noteren.
Het is duidelijk dat KFC uit een ander vaatje moet tappen, om terug te kunnen aanknopen met de successen van het seizoensbegin.  En volgende week kan hiertoe de eerste stap gezet worden in de thuiswedstrijd tegen Fl Paal.  

Verslag: Jacky Vlassaks