Kringloopfietsroute

22-06-2018 11:32 - Ingezonden door Redactie - Archieffoto

Op zondag 24 juni vindt de jaarlijkse kringloopfietsroute plaats. Het event zal plaatsvinden van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ben jij graag van de partij? Zorg dan dat je je fiets aanstaande zondagnamiddag parkeert bij minstens één van de verschillende stopplaatsen. De volledige lus is 26 km lang en je kan inpikken waar je wil. Deelname is overigens volledig gratis.

De kringloopfietstocht – een gezamenlijk initiatief van het stadsbestuur en het OCMW van Hamont-Achel, Limburg.net, de kringloopkrachten van Hamont-Achel, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en Vlaco – kadert in het concept van Hamont-Achel als Gezonde Gemeente. Op het programma staan verschillende stopplaatsen en thema’s, waaronder biodiversiteit, duurzaamheid, streekproducten/fairtrade, composteren en duurzaam tuinieren.


Op het Oud Kerkhof in Hamont geeft de groendienst een woordje uitleg over pesticidevrij tuinonderhoud. Wie stopt aan aardbeienplantage Schuurmans (Kapelstraat 56 te Hamont), maakt kennis met lokale producten en natuurlijk aardbeien. Daarnaast krijg je meer info over duurzame bestrijdingsmiddelen. Ook aan de toekomstige samentuin ‘De HOF’kens’ (De Kempkens) maak je kennis met lokale producten. Daarnaast wacht Zadenbib Noord-Limburg je op en kunnen personen die zich hiervoor ingeschreven hebben een workshop bloemschikken van Tuinhier volgen. Hoe leg je een ecologische moestuin aan? Mon Bex en Paula Verhees (Molenstraat 16 te Hamont) geven je graag raad. In de siertuin van Ron Theunisz en Fancisca Kavoko (Rozenlaan 24 te Achel) krijg je tips om jouw tuin op een ecologische en onderhoudsvriendelijke manier aan te pakken. Ter plaatse kan je ook een oranjerie bezichtigen die volledig uit tweedehandsmaterialen werd gemaakt. Op domein De Bever komen de thema’s biodiversiteit en zwerfvuilproblematiek aan bod. Via borden kan je informatie vergaren over de werken op het domein. Daarnaast sensibiliseert Raf Lust je over zwerfvuil. Aan de Achelse Kluis wacht de imkersbond je op aan het insectenhotel. Zij vertellen je graag hoe het gesteld staat met onze bijenpopulatie.  Meer weten over de Kringloopfietsroute? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/kringloopfietsroute.