Stefan wint 10-jaarabonnement

22-06-2018 11:27 - Ingezonden door Redactie - NDB Creative Studio

Het culturele programma 2018-2019 staat volledig in teken van het tienjarige jubileum van zowel aha! als De Posthoorn, maar ook van het feit dat Cinema Walburg 60 jaar actief is in ons stadje. Niet gek dus dat ook de jaarlijkse aha!-zoekactie dit keer een tikkeltje anders verliep dan de vorige jaren. Terwijl er normaal vier items worden verstopt waarmee je kans maakt op een aha!-jaarabonnement, waren er dat dit keer vijf. En dat had zo z’n redenen…

“Vier jaar geleden startten we met deze leuke aha!-zoekwedstrijd”, legt schepen van Cultuur Rudi Boonen uit. “Enerzijds om ons cultureel programma nog eens extra in de verf te zetten, maar ook om onze inwoners erbij te betrekken én te verrassen. Het eerste jaar werd er ijverig gezocht naar gouden eieren, in 2016 waren het gouden vissen en vorig jaar ging men op zoek naar gouden cactussen. Dit keer waren het gouden tickets waarmee men een aha!-jaarabonnement kon winnen. Maar omdat ons cultureel programma ondertussen al tien kaarsjes uitblaast, deden we er een schepje bovenop: één van de personen die dit jaar een gouden ticket wist te bemachtigen, maakte namelijk kans op 10 jaar gratis aha!.”

Marien Agten, Koen Gorssen, Maxim Verheijden, Stefan Schildermans en Kristine Hermans vonden elk een gouden ticket en waren dus sowieso zeker van een gratis jaarabonnement voor ons culturele programma. Nadat alle tickets gevonden werden, ontvingen ze alle vijf een e-mail met instructies voor het finalespel. Hierin stonden maar liefst 50 letters waarmee ze de titel van een boek konden vormen. Wie als eerste dit boek in de bibliotheek van Hamont vond, won het spel. Na wat gepuzzel wist Stefan ‘Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt’ te vormen en slaagde hij erin dit boek van Raphaëlle Giordanoals eerste uit de rekken te toveren. Hij is dus de terechte winnaar en gaat naar huis met een 10-jaarabonnement en nam vanavond, samen met zijn collega-winnaars, zijn prijs in ontvangst.

Voor wie geen jaarabonnement won: de ticketverkoop voor het culturele programma 2018-2019 begon 19 juni voor abonnementen en zal 21 juni voor losse tickets van start gaan.