Stephan van der Meulen wint 7e editie van Pool de France!

03-08-2018 10:35 - Ingezonden door Redactie

De Pool de France 2018 is gewonnen door Stephan van der Meulen. Met een voorsprong van 23 punten was de inwoner van Budel de duidelijke winnaar. Leen van Oers (774 punten) en Jeroen Henkelman (769 punten) maakte de top-3 compleet. Op dinsdagavond werden in De Klok in Hamont de prijzen uitgedeeld aan de vijftien prijswinnaars en de winnaars van het sprint- en bergklassement. De prijsuitreiking werd live op YouTube gestreamd met medewerking van RTV Lokaal.

Het prijzenpakket was door verschillende adverteerders van HAC Weekblad rijkelijk gevuld. De winnaars hadden de keuze uit een tweetal fietsen, een busreis naar Parijs, verschillende sportabonnementen, cadeaubonnen, speakers, een drone en fietspakketten. De minimale waarde van een prijs was ook dit jaar 50 euro, zodat alle prijswinnaars met een tevreden gezicht naar huis gingen!

Voordat er gestart werd met de top-15 van het algemeen klassement, werden eerst de winnaars van het sprintklassement gehuldigd. Jill de Waal en Lynn Bruijnaers namen hun prijs in ontvangst en Judith Koning mag haar cadeaubon van 75 euro vanCyclewear.eulater komen ophalen bij ons kantoor. De winnaar van het bergklassement, Dorothe van Mierlo liet een afvaardiging naar de Klok komen om ook een cadeaubon van 75 euro vanCyclewear.eunamens haar in ontvangst te nemen.

Allereerst mocht Stephan van der Meulen kiezen. Hij koos uiteindelijk voor de Bikkel Fiets van Berry Bikes uit Valkenswaard. Leen van Oers koos als tweede voor de Mountainbike met helm van Fietswereld Vlassak. Jeroen Henkelman was afwezig vanwege een vakantie, maar zijn vader koos voor de Samsung Bluetooth Speaker van Stevens Televisies. Rob van Dijk kon helaas vanwege de vakantie niet aanwezig zijn, maar hij mag op kantoor van HAC Weekblad de Busreis naar Parijs van Riks de Jong komen ophalen. Maurice Smolders (5e) en Erik Bergerhof (6e) kozen voor exact dezelfde prijs: Een jaar lang sporten bij Sportivo, gecombineerd met een cadeaubon van Verspaandonk van 50 euro. Jordy Mennen (7e) koos voor het sportabonnement van Fitlife, eveneens gecombineerd met een cadeaubon van Verspaandonk van 50 euro. Jelle Martens (8e) koos voor een kwartaalabonnement bij Sportivo met de cadeaubon van Verspaandonk van 50 euro. Marysette van der Vorst (9e) koos uiteindelijk voor het pretpakket van Autosoft Lommel bestaande uit een Drone en een Bluetooth speaker. De resterende vijf winnaars ontvingen allen een cadeaubon van Verspaandonk van 50 euro, maar kozen daarbij nog voor een andere prijs. Truus Habraken (10e) en Michel Kees (11e) kozen voor een cadeaubon van 75 euro vanCyclewear.eu, terwijl Nancy Bogers (13e) voor een kwartaalabonnement bij Anytime Fitness Hamont koos. Gydo Meijer (14e) ontving als laatste uiteindelijk het wielerpakket bestaande uit een goede pomp en een professionele band van Toon’s Bikes.Twan Verweij (11e) en Patric Jansen (14e) hadden zich vanwege vakantie afgemeld en gaven aan dat ze hun gewonnen prijs kwamen ophalen op kantoor bij HAC Weekblad. Voor beide heren ligt er dan ook een wielerpakket van Toon’s Bikes en een cadeaubon van Verspaandonk klaar.

We willen iedereen bedanken voor het deelnemen aan de HAC Pool de France en een bijzonder woord van dank voor alle bedrijven die een prachtige prijs ter beschikking hebben gesteld. We hebben niet alleen genoten van het (Nederlandse) succes in de Tour de France, maar ook de Pool de France is niet meer weg te denken voor menig wielerliefhebber. Volgend jaar zijn we weer terug en hopen we opnieuw op een hoop enthousiaste deelnemers!