Wie wordt er wereldkampioen?

05-07-2018 11:18 - Ingezonden door Redactie

In de afgelopen week is er weer een hoop gebeurd op het WK in Rusland, inmiddels zijn er nog slechts acht teams die een gooi kunnen doen naar de wereldtitel. Mede dankzij een geweldige comeback staat België hier nog altijd tussen. De vraag blijft natuurlijk of ze er verstandig aan gedaan hebben om de ‘vriendschappelijke wedstrijd’ tegen Engeland te winnen. Daar kan na vrijdagavond, als België tegen Brazilië speelt, wellicht antwoord op gegeven worden. In de HAC WK Pool staat Guus Opmans uit Maarheeze bovenaan met 356 punten. Of hij deze positie gaat vasthouden tot de eindstreep met het Spaanse team als voorspelde winnaar, zal moeten blijken.

249 foute voorspellingen
Elke deelnemer van de HAC WK Pool heeft voor zijn of haar teamnaam in de stand de vlag van de voorspelde wereldkampioen staan. Inmiddels is het aantal fout voorspelde wereldkampioenen opgelopen tot 249 stuks. Dat betekent dat bijna 40% van onze deelnemers die 30 bonuspunten aan de eindstreep kan vergeten. Het debacle van Duitsland zorgde vorige week woensdag al voor 132 deelnemers die hun wereldkampioen zagen verdwijnen uit het toernooi en met de uitschakeling van Argentinië op zaterdag en Spanje op zondag waren er nog eens 100 deelnemers die zeker wisten dat hun voorspelling niet juist zou zijn. In de huidige top-15 van het klassement staan dan ook vijf deelnemers die zullen hopen dat ook de meest voorspelde kampioen Brazilie aan het kortste eind gaan trekken. Niet alleen om de Belgen te steunen, maar ook om te voorkomen dat 211 concurrenten wel deze bonuspunten ontvangen en hun goede positie in gevaar komt.

Verrassingen
Natuurlijk staat het WK op dit moment bol van de verrassingen. De ene kant van het schema, met Uruguay, Frankrijk, Brazilië en België is door de meeste deelnemers in de top van het klassement (bijna) helemaal goed voorspeld, maar de andere kant van het schema heeft met Zweden, Rusland en Kroatië al drie grote verrassingen. Het resultaat van deze verrassingen aan één kant van het schema is dat de voorspelde finale van 560 deelnemers (89%) niet meer zal plaatsvinden. Sterker nog: De 17 finales die als meeste voorspeld zijn, gaan zeker niet gespeeld worden omdat minimaal een van de voorspelde teams al is uitgeschakeld of omdat de teams aan dezelfde kant van het wedstrijdschema staan zoals bij de voorspelde finale Brazilië - België die als kwartfinale afgewerkt wordt. In totaal werden er 57 verschillende finales voorspeld door onze deelnemers en is België - Engeland op dit moment de eerste in de rij die nog werkelijk mogelijk is. Deze finale is slechts door drie deelnemers voorspeld.

Spanning
Het blijft de komende anderhalve week nog enorm spannend wie er uiteindelijk wereldkampioen gaat worden. Steeds meer Nederlanders trekken de grens over om de Belgen in actie te zien en de verbroedering is leuk om te zien. Ook in onze HAC WK Pool blijft de spanning enorm. Er zijn nog 32 punten te verdelen met de uitslagen die voorspeld zijn in de kwartfinales en verder zijn er in de halve finales nog 72 punten te verdelen (max. 56 voor de juist voorspelde teams en 16 voor de juiste uitslagen), 44 punten in de troostfinale en de finale (max. 36 punten voor de juist voorspelde teams en 8 voor de juiste uitslag). De uiteindelijke wereldkampioen levert nog eens 30 punten op. In totaal dus nog 222 punten. Alles is nog mogelijk!