Zet de vakantie in tijdens Konzjee!

10-07-2018 19:12 - Ingezonden door redactie

Heerlijke food&drinks, een sprookjesachtige locatie, zomerse beats en heel veel gezelligheid: dat zijn de ingrediënten van Konzjee, een gloednieuw evenement in het centrum van Hamont! De zomerse temperaturen doen al dromen over de vakantie, maar wie zijn congé echt goed wil inzetten moet zeker langskomen tijdens ‘Konzjee’.

Konzjee gaat dan ook niet voor niets door op vrijdag 13 juli, de dag waarop heel wat bedrijven hun deuren sluiten voor de zomerperiode. Initiatiefnemers zijn de mannen van vzw De Heren, drie jonge kerels die de koppen bij elkaar hebben gestoken om een geheel nieuw event uit de grond te stampen. “Vorig jaar waren we samen op een van de activiteiten van de stad Hamont-Achel,” legt Jelle Rijcken van vzw De Heren uit. “We hekelden het feit dat er tijdens de zomermaanden niet echt veel te doen was, en toen kregen we het idee om zelf iets uit te werken. Het resultaat is Konzjee, met een After Work event op vrijdag 13 juli en Cinema Konzjee op zaterdag 14 juli. Het is een gratis evenement voor jong en oud. En omdat wij vinden dat iedereen op congé moet kunnen gaan, gaan de opbrengsten naar Akindovzw, een vakantiewerking voor kinderenen jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus.”

Wat is er leuker dan samen met vrienden, collega’s, familie,… de vakantie in te zetten met een knaller van formaat? Tijdens de Konzjee After Work is alles aanwezig om er een gezellig feestje van te maken. Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom op het binnenplein achter het stadhuis van Hamont-Achel. “De locatie zal zeker in het oog springen, want naast een de gezellige aankleding met slingers van lampjes is er ook een podium aanwezig voor Taste of Sound en dj Team Ongeremd met hun zomerse beats,” vertelt Bram van Langendonck, een van de Heren. “En ook van de innerlijke mens is gedacht want er zullen verschillende eetstandjes staan met tal van lekkernijen.”
Wil je zeker zijn van een statafel of niet in een lange rij staan wachten? Bestel dan vandaag nog je tafel of bucket via shop.konzjee.be.

Zaterdag is het tijd voor Cinema Konzjee. “De stad organiseerde vorig jaar reeds enkele keren de Openluchtcinema. Dit hebben we nu samengebracht in Cinema Konzjee,” aldus Jelle. “Deze keer komen er 2 Oscarwinnende films aan bod. Om 14.00 uur draait de leuke kinderfilm Coco en om 20.00 uur de avondfilm ‘The Shape of Water’. Tussen de films door kan iedereen zich tegoed doen bij eetstandjes en er zal voor de kids leuke animatie zijn.”

De opbrengst van Konzjee gaat naar Akindo vzw. Zij organiseren onvergetelijke vakanties voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus. De opbrengst van Konzjee zal besteed worden aan één van hun muzikale projecten. De start van de vakantie belooft dus een knaller van formaat te worden! Kom gewoon langs en geniet van de zomerse vibes! Meer info is te vinden op www.konzjee.beof kijk op de Facebookpagina ‘Konzjee’.