KLIK HIER VOOR DE WK POOL VAN HAC WEEKBLAD

Ecotuinfeest met Pascale Naessens in Neerpelt

19-06-2017 09:11 - Ingezonden door Redactie

Al 25 jaar lang is Carlo Holsteens gebeten door alles wat te maken heeft met ecologisch koken en tuinieren. En aangezien de Landelijke Gilde dit jaar zijn 25 jarig jubileum viert van de open tuinen, bleek dit reden te meer voor een feestje! Op zaterdag 24 en zondag 25 juni wordt het Ecotuinfeest georganiseerd, met tal van leuke workshops, live muziek en interessante lezingen van onder andere Pascale Naessens en Tuindokter Stefan Bingé.

Carlo Holsteens maakte van zijn passie zijn beroep. Hij startte onder de naam Convivium als zelfstandige, ecologische kook- en tuinconsulent. Tijdens het ecotuinfeest zet hij de deuren van zijn ecologische tuin (van maar liefst 17 are) open voor het grote publiek. Iedereen is welkom vanaf 10 uur. Op zaterdag kunnen de bezoekers van 13 tot 14 uur een lezing volgen van Pascale Naessens. Zij schetst de hedendaagse problematiek met voeding en plaatst die in een ruimere context. Hoe heeft de mens doorheen de evolutie gegeten? Wat eten we nu? Het geproduceerde voedsel dat we vandaag kennen bevat veel snelle, geraffineerde koolhydraten. Om gezond te eten, moeten we teruggrijpen naar natuurlijke, onbewerkte producten en onze manier van eten aanpassen. Hoe je dat doet en welke gevolgen dat heeft voor ons lichaam legt zij uit in deze lezing. Na de lezing zal Pascale ook nog een signeersessie houden. U kan er uw boeken laten signeren of ze ter plaatse eentje aankopen. Pascale Naessens bereikte als auteur van kookboeken de absolute top. Vijf jaar geleden bundelde ze haar eerste reeks lekkere, gezonde recepten in ‘Mijn Pure Keuken’. Ondertussen heeft ze al zeven boeken uitgebracht, stuk voor stuk bestsellers.

Op zondag zal ook Stefaan Bingé alias De Tuindokter aanwezig zijn op het Ecotuinfeest. Het evenwicht herstellen, daar waar het fout gaat! Dat is zijn missie! Met een valies vol passie en plantenkennis maar ook met een scherp oog voor het kleinste detail is hij sedert 2007 gespecialiseerd in plantenziekten, insecten- en schimmelplagen en aanverwante tuinproblematiek. Als je meer wilt weten is dit het ideale moment. Breng gerust een takje mee van je zieke of aangetaste plant. Stefaan staat je graag gratis te woord om je dit allemaal te verduidelijken en dit van 13 tot 17 uur. Meer info kan je ook vinden op www.detuindokter.be

Verder kan iedereen op beide dagen terecht bij De Tuindoos. De Tuindoos is een abonnementsdienst voor de moestuinier. Abonnees krijgen elke maand een verrassingspakket met daarin alles voor de groentetuin zoals zaden, een stap-voor-stap handleiding en af en toe een handig gadget. Tijdens het Ecotuinfeest geeft Frederik Meynen u graag alle info over dit concept.

Beide dagen zal ook herborist en kruidenverwerker Eddy Bamps aanwezig zijn. Hij zal samen met u uw eigen kruidencrème maken. En Linda Huguenay is beide dagen aanwezig voor een workshop bloemschikken en keramiek. Linda geeft lessen bloemschikken in het centrum voor volwassenenonderwijs te Heusden-Zolder en experimenteert daarnaast met boetseerwerk uit klei. De natuur is haar grootste bron van inspiratie. En zowel zaterdag als zondag is er de hele dag live muziek van Mariam. Deze zangeres, gespecialiseerd in live muziek in diverse genres, zal zichzelf begeleiden op de piano. En op zondag van 13 tot 18 uur is er eveneens live muziek van Mister Mo’. Hij brengt soul, jazz en pop met een fluwelen stem. Bovendien komt op zondag niemand minder dan de winnaar van So You Think You Can Dance 2015 langs. Malik verzorgt samen met zijn dansgroep 4 optredens.

Carlo Holsteens van Convivium nodigt iedereen van harte uit in zijn tuin aan de Pater Pellensstraat 55 in Neerpelt tijdens het Ecotuinfeest. Convivium zelf staat voor ecologisch en gastronomisch koken en tuinieren in een gemoedelijke sfeer. Als kook- en tuinconsulent worden er tips gegeven en wordt er meegedacht over een goede inrichting van uw tuin. Ook voor versbereide ecologische gerechten en kookworkshops kan er beroep gedaan worden op Convivium. De inkom tot het Ecotuinfeest bedraagt slechts 2,5 euro. En uiteraard zal een huisbereid hapje en een drankje niet ontbreken. Inschrijven is niet noodzakelijk, maar wel handig. Dit kan via info@convivium.be Voor meer info surf zeker eens naar www.ecotuinfeest.be of op www.convivium.be