EMJ zoekt onderkomen voor 1.800 deelnemers

19-12-2015 10:15 - Ingezonden door Redactie

NEERPELT.- Van de bijna 4.000 zangers en zangeressen, die van 29 april tot 2 mei 2016 deelnemen aan het 64ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd, zullen er 1.800 overnachten in Neerpelt en omliggende gemeenten. Het EMJ-comité Overnachtingen is nu reeds gestart met de zoektocht naar geschikte logies voor al die jonge mensen en hun begeleiders. Er is vooral nood aan gastgezinnen.


Gunter Winters, voorzitter van het comité Overnachtingen: “Voor groepen zijn er vier verblijfsmogelijkheden: ofwel in bungalowpark Molenheide, ofwel in de vakantieparken Blauwe Meer en Parelstrand, ofwel in groepsaccommodaties, ofwel bij gastgezinnen in Neerpelt en omliggende gemeenten. Heel wat groepen opteren voor een verblijf bij gastgezinnen. Daarom doen we een warme oproep aan gezinnen uit Neerpelt en omliggende gemeenten om tijdens de festivaldagen te fungeren als gastgezin.”


“Een gastgezin wordt beschouwd als ‘vrijwilliger’ voor het Festival. Dat wil zeggen dat er geen vergoeding is voorzien om tijdens drie EMJ-dagen een lekker ontbijt en een warm bed aan te bieden. Wat een gastgezin wel krijgt is eeuwigdurende dankbaarheid voor de belangeloze inzet en medewerking. Natuurlijk is het voor gastgezinnen ook ieder jaar weer een unieke ervaring om kennis te maken met andere culturen, de eigen Vlaamse cultuur te promoten en het Festival van nabij mee te maken,” aldus nog Gunter Winters.


Het EMJ zoekt ook twee ‘speciale’ gastgezinnen. Zij worden het aanspreekpunt voor groepen die verblijven in de vakantieparken Parelstrand en Blauwe Meer. De ‘speciale’ gastgezinnen verblijven er tijdens de festivaldagen van 28 april tot 2 mei en zijn al die tijd beschikbaar om allerlei vragen te beantwoorden en kleine problemen op te lossen.


Gezinnen die als gastgezin wensen te fungeren dienen zich vóór 15 januari 2016 te melden bij het EMJ via info@emj.be