Imago Tijl danst Beyond Voices

13-02-2018 10:49 - Ingezonden door Redactie

Dans, muziek en stemmen, dat zijn de hoofdingrediënten van de allernieuwste voorstelling van Imago Tijl. In haar 61-jarig bestaan heeft de dansgroep al heel wat choreografieën, evenementen en thema’s op haar naam kunnen schrijven, heeft Imago Tijl zijn stem dus al kunnen laten gelden.

Hoe komt men aan deze titel, dit thema? Een thema kondigt zich heel vaak onaangekondigd aan. Plots is het er! De tijdsgeest is vaak de bron van inspiratie. Zo ook voor deze 51ste première in huistheater Dommelhof.
Choreografen zijn vrijwel constant op zoek naar muziek die hen bezielt, die ze kunnen visualiseren. Bij Imago Tijl is dat niet anders en ze ontdekten dat, toen ze alles op een hoopje gooide om er een geordend geheel van te maken, er wel heel veel met de stem gedaan werd.

Er is het lied in al zijn vormen. Er is de stem als begeleidingsinstrument. Er zijn de woorden die de muziek en de dans inleiden en verduidelijken. Er is de schrijver met memoires. Er zijn bewegingen waarvan het lijkt alsof ze boodschappen in de lucht schrijven en zo hun stem doen gelden. Er is de schreeuw van het onverwachte. Er is de onhoorbare fluistering. Er is de stem van de danser en het publiek. En er is die reis vol verhalen … Achter al die stemgeluiden zitten moves die van dat alles ‘dans’ maken.
Voor Beyond Voices neemt huischoreograaf Luc Morren zijn oud-leerling Birgit Hannes onder zijn artistieke vleugels. Beyond Voices is te zien op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart om 20.15 u en zondag 4 maart om 15 u in Dommelhoftheater te Neerpelt. Kaarten kunnen besteld worden via www.imagotijl.be/tickets Of via 011 80 50 00