Indienen nieuwe straatnamen

11-01-2018 15:32 - Ingezonden door Redactie

Iedereen kan nog tot en met zondag 14 januari voorstellen indienen voor de nieuwe straatnamen via www.participelt.be. Tot nu toe werden alvast 200 nieuwe namen voorgesteld.  
 
200 unieke voorstellen 
200 naamvoorstellen werden tot nu toe ingediend voor de straten die vanaf 1 januari 2019 een nieuwe naam zullen krijgen. De Breughelstraat in Neerpelt is koploper met 19 voorstellen. Voor vier straten werd nog geen voorstel voor een nieuwe naam ingediend: Acaciastraat, Eindestraat, Molenbroek en Nieuwstraat. Ook voor andere straten, zeker straten waarvoor we nog maar één voorstel mochten ontvangen, zijn extra suggesties welkom. 
Inwoners uit Neerpelt en Overpelt kunnen nog tot en met zondag 14 januari voorstellen indienen op www.participelt.be en reageren op voorstellen van andere inwoners. 
 
Nieuwe straatnamen 
In Neerpelt en Overpelt zijn er 54 identieke of gelijkluidende straatnamen. Daardoor zullen deze straten vanaf 1 januari 2019, wanneer de gemeente Pelt uit de startblokken schiet, een nieuwe naam krijgen.  
De voorstellen voor nieuwe straatnamen worden na 14 januari doorgenomen door een werkgroep met leden van de heemkundige kringen en cultuurraden. Zij zullen de voorstellen toetsen aan enkele richtlijnen. Indien voor een bepaalde straat geen voorstel werd ingediend, of indien het voorstel niet voldoet aan de richtlijnen, zal de werkgroep zelf een voorstel van straatnaam formuleren. 
Eind februari zijn er de buurtbabbels. Dan bespreken we samen met de bewoners de weerhouden voorstellen. De gemeenteraden nemen in mei een definitieve beslissing over de straatnamen. 
 
Meer informatie en richtlijnen vind je op www.gemeentepelt.be.