‘Komt U zien’, tentoonstelling Dommelhof

14-11-2017 11:49 - Ingezonden door Redactie

Vanaf zondag 19 november tot en met woensdag 20 december presenteert Provinciaal Domein Dommelhof een bijzondere tentoonstelling rond drie mensen die elk individueel met kunst bezig zijn. Drie kunstenaars die een eigen techniek hanteren. De ene werkt gestructureerd, de andere op gevoel en de derde daar ergens tussenin. Ze hebben alle drie verschillende achtergronden, wonen in verschillende plaatsen.
Marianne Van Ravestyn maakte voor deze tentoonstelling een reeks XL portretten van een meisje dat haar inspireerde op de trein naar Antwerpen: zwijgend maar heel aanwezig, noch kind, noch volwassene. De portretten zijn geschilderd als aquarellen in olieverf op doek. De uitdaging van deze techniek enerzijds en haar fascinatie voor mooie beelden die haar onverwachts overrompelen anderzijds drijven haar tot schilderen.
Bie Flameng toont hier een aantal werken uit twee prentenreeksen. In de reeks ‘Dromen’ komt het typisch zwevende van lichaam en gedachten regelmatig terug. Het is een soort van gewichtloosheid eigen aan een droom, maar telkens vanuit een ander gevoel. Gemoedstoestanden, isolement, angst en eenzaamheid maken ontegensprekelijk deel uit van het werk van Bie. In de prentenreeks ‘Zoals het was’ geeft Bie haar herinneringen aan het oude museum van Tervuren een tastbare vorm. Ze zocht vooral een eigen interpretatie van de sfeer in het gebouw.
Wietse Palmans: Na zijn boeiende bierviltjestentoonstelling in de bib van Neerpelt brengt hij hier een geheel ander werk rond het thema ‘gecontroleerde natuur’. ‘Men wil het bevreemdende begrijpen, de mythe vernietigen, het onvoorspelbare voorspelbaar maken en de natuur beheersen’.
De enige rode draad in deze tentoonstelling is de U-vormige hal van Dommelhof. Vernissage is op 18 november om 19.30u. De openingsuren lopen gelijk met de openingsuren tijdens kantooruren en bij voorstellingen. Zondagnamiddag kan men terecht van 14 tot 17 uur.