Neerpelt gooit hoge ogen met 5-landenontmoeting

18-05-2017 15:28 - Ingezonden door Redactie- Foto's Marc Faes Neerpelt.in

Afgelopen weekend werkten 600 leerlingen van vijf landen, die op initiatief van de WICO-campussen Sint-Hubertus en Sint-Maria in Neerpelt bijeengekomen zijn, rond sport, wetenschap en cultuur. De leerlingen kwamen uit scholen in Diekirch (LU), Mönchengladbach (DE), Valkenswaard (NL), Saint-Amand-les-Eaux (FR) en ons eigen Neerpelt.
In de wetenschapslokalen van campus Sint-Hubertus werden in samenwerking met Universiteit Hasselt heuse waterraketten gebouwd. Tijdens de voorbereiding berekenden de leerlingen de juiste inhoud, afmetingen enzomeer. Later werden de raketten dan onder luid applaus afgevuurd op de sportvelden van Dommelhof. Ondertussen hield het mediacentrum van campus Sint-Maria alle media onder controle. De leerlingen publiceerden de sportresultaten direct op www.abondineurope.eu, er werd livestreaming van sportwedstrijden op Facebook voorzien en met de regelmaat van de klok verschenen foto's op de Flickr-pagina van "A Bond in Europe".  's Avonds werd er samen een feestje gebouwd in de tent op campus Sint-Maria. Zondagochtend verzamelden alle deelnemers dan in de sporthal van campus Sint-Hubertus voor de denderende slotshow gedragen door de deelnemers uit de 5 landen. Deze stond volledig in het teken van James Bond, het thema van deze editie. In een overvolle sporthal viel er heel wat te beleven: zang (Bond-songs natuurlijk), dans (een Bond-dans, of wat dacht u) en theater (Wat als Bond een meisje was). De apotheose was de proclamatie van de sportieve activiteiten.

Op sportief vlak was de 52ste uitgave van de 5-landenontmoeting ook een voltreffer voor Neerpelt. 'Forza Neerpelt' behaalde maar liefst 5 van de 14 trofeeën: tafeltennis, zwemmen (jongens en meisjes), handbal (meisjes) en atletiek (meisjes).  Moe maar voldaan hebben de campussen Sint-Maria en Sint-Hubertus de fakkel doorgegeven aan Valkenswaard (NL). Zij organiseren volgend jaar de 53e editie.  Kort na de middag reden de deelnemers - na een lekker bakje Belgische friet -  terug naar huis; een unieke ervaring rijker...