Workshop 'Voorkomen van stress en overbelasting' voor mantelzorgers

13-03-2018 11:00 - Ingezonden door Redactie

Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert op donderdag 15 maart a.s. de workshop Voorkomen van stress en overbelasting. Deze workshop helpt je een nieuw evenwicht te vinden tussen de zorgtaak voor je partner, kind, familielid of naaste en andere zaken in het leven. Er worden tips en methodieken aangeboden om stress, en overbelasting te verminderen.
Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat je als mantelzorger te zwaar belast wordt. Tijdens de workshop worden onderwerpen behandeld als: wat is stress en hoe ga je daarmee om? Welke factoren bevorderen of verminderen stress? Herken je stresssignalen? Bewust ontspannen, hoe doe je dat?
Er wordt toegelicht wat er kan gebeuren in de zorgsituatie waardoor een mantelzorger overbelast en gestrest raakt. Samen werk je aan herkenning van die verbanden in de eigen situatie door het delen van ieders ervaringen. Je krijgt tips en oefeningen mee om actief uit te voeren. Hierdoor kan er meer balans komen tussen de zorgsituatie en de mantelzorger. De workshop Voorkomen van stress en overbelasting vindt plaats op donderdag 15 maart van  10.00 tot 15.30 uur bij de GGD Brabant-Zuidoost (het gebouw De Witte Dame). Je kunt je aanmelden via nummer 088 0031 288 of info@mantelzorgverlicht.nl